ЗлободневноОбществоРегионалниСамоков

Да си измайсториш… знак СТОП!

Анна Манова

Три млади самоковки приковаха вниманието към себе си в социалната мрежа като показаха колко изобретателни могат да бъдат. Те собственоръчно си измайсториха знак СТОП и го поставиха на мястото на липсващ такъв на пресечката между ул. „Неофит Бозвели” и ул. „Иван Доспевски”.

Нестандартната идея е на Деница Каймаканова, която работи именно на тази пресечка и е свидетел на множество ПТП-та, случващи се в този участък. В начинанието я подкрепят още Рени и Мирела. Трите заедно изрязват от картон знак, надписват го и го закачат на мястото, където би трябвало да е разположен истински такъв.

„Всеки ден съм свидетел как се кара бързо с колите по тези улици. И никой никога не спира. Затова често се случват инциденти, последният беше само преди две седмици. Интересното е, че в този момент мина случайно полицейска кола. Тогава съобщихме за пореден път на служителите на реда за необходимостта от знак. Те поеха ангажимент, но от тогава мина време и нищо не се е променило”, обясни работещата в салона за красота Каймаканова.

По думите на Деница и живеещите в тази част на града знакът липсва поне от година. Вероятната причина за отсъствието му е вандалска проява. След подавани сигнали до институциите мерки до този момент не са взети. Именно това провокира трите момичета да направят саморъчно знак с цел превенция.

„Ако и така не става, ще ламинирам нов”, обещава Деница. И се надява все пак институциите да бъдат по-отговорни към сигналите на гражданите.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close