Седмицата

Да се почистим за 26 дни

da pochistimМария Галчева

След като официално дойде 1-ви април, се сложи и началото на пролетното почистване в нашата община. От 1-во до 26-то число на месеца са обявени за „Дни на пролетното почистване”, а надсловът е „Зелен Самоков” .

От Община Самоков очакват и приканват самоковци да съберат натрупаните през зимата отпадъци, опаковани в чували от дома, офиса или училището си, за да може фирма „Бекастрой” да извърши извозването. То ще се случва след като предварително заявим участието си в кампанията и уточним деня и мястото на почистването.

Ще бъдат осигурени ръкавици и чували.  Освен това се предвижда да почистим зелените площи, пейките по тях да бъдат възстановени, където е необходимо, и съответно боядисани, а не на последно място от управата предвиждат  така необходимото ни залесяване.

Училищата и детските градини трябва да определят своя екоден между 20 и 24 април, за да почистят прилежащите части към тях.

Припомняме, че съгласно разпоредбите на чл. 14 от Наредба 1 за поддържане на чистотата на територията на общината, всички собственици на недвижими имоти са длъжни да почистват и поддържат сградите си в приличен естетически вид.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close