Седмицата

Да направим Коледата възможна!

koledna prikazkaМария Галчева

Идва Коледа. Моментът, в който всеки си дава равносметка за живота си и какво иска да предаде като послание на общността, в която живее. Коледата е семеен празник, но не всяко дете има възможност да посрещне който и да е празник равностойно с останалите деца. Във всякакъв смисъл.

Ето защо Любомир Стамболийски решава поне частично да промени това – да направим Коледата възможна за всички деца, дарявайки дрехи, играчки или пари. Заедно с Кристиян Танев доразвиват концепцията и тя се оформя под акцията „Коледна приказка”.  Двамата са част от екипа на неформалната  организация „Промени Самоков”, в чиято дейност са заложени и благотворителните кампании. Такава кампания беше „Майска приказка” от пролетта на тази година, която предизвика бивши абитуриенти да подарят тоалетите си на младежи в затруднено положение. „Майска приказка” влезе и в националния ефир с невероятния си хуманен заряд и направи абитуриентския празник на много млади хора възможен.

„Коледна приказка” е нейно логично продължение, което в рамките на времето, оставащо до Рождество ще постави на изпит нашата човечност.  За събирането на даренията срокът е до 15 декември  – всеки, който има желание да помогне, може да го направи в пункта на БЧК /старият родилен дом/  – всеки ден  между 14:00 часа и 17:30 часа. Кутиите, в които ще се събират пари, са поставени в кафе-клуб „Галерия” /ВИП/, в зала Арена „Самоков”  по време на мачове, фризьорско студио Слава( кв. „Самоково”),  бърза закуска „Мания”, гимназия “Константин Фотинов”, СОУ” Отец Паисий”, цветарски магазин „Магнолия”, книжарница „Атлас”,  ОУ” Митрополит Авксентий Велешки”.

„Мотивира ме доброто. Когато не мисля по някаква добра инициатива, не виждам смисъл от съществуването ми. Искам всички да са радостни и да ги накарам да повярват в доброто, за да може и те да правят добро” – каза пред „Самоков 365” Любомир и допълни – „Мислим събраните пари да ги дарим на дома на отец Иван, защото те не могат да си платят сметките за ток, вода…. За дрехите и разпределението им ще се свържем с една жена, която има фондация за набиране на доброволци и има връзка с всички домове в България. Чрез нея ще разберем къде от какво имат най-голяма нужда”.

Кампанията ще завърши с концерт в Читалище-паметник „Отец Паисий – 1859” . Очаквайте подробности!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close