БаскетболРегионалниСпорт

ДАС глоби “Рилски” с 2500 лв. заради хвърлени предмети, Удо с последно предупреждение

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ наложи на Рилски спортист глоби в общ размер на 2500 лв. заради нарушения на правилника, извършени по време на двубоя срещу Левски Лукойл. Срещата от 16 кръг в мъжкия ни елит се проведе на 27 януари и бе спечелена от столичани със 73:72.

Eто и пълният текст на решенията на ДАС за въпросната среща без редакторска намеса:

“Налага на БК Рилски спортист глоба в размер на 1500 лв. на основание чл. 37, т. 8 от ДАП на НБЛ за хвърляне на предмети на терена, които са опасни за здравето на участниците – деяние, извършено в мач №64 от 27.01.2018 г. между отборите на БК Рилски спортист и БК Левски Лукойл.

Налага на БК Рилски спортист глоба в размер на 1000 лв. на основание чл. 37, т. 1 от ДАП на НБЛ за нарушаване на установения ред по време на срещата чрез непристойни прояви, създаващи ненормална обстановка на терена и извън него – деяние, извършено в мач №64 от 27.01.2018 г. между отборите на БК Рилски спортист и БК Левски Лукойл.”

На ДАС на НБЛ е служебно известно обстоятелството, че след среща №64 от 27.01.2018 г. между отборите на БК Рилски спортист и БК Левски Лукойл старши-треньорът на БК Рилски спортист г-н Людмил Хаджисотиров е направил пред медиите коментар на съдийството, твърдейки че то е решило изхода на двубоя, а неговият отбор е бил ощетен.

ДАС се запозна с изявлението на г-н Людмил Хаджисотиров и поиска становището на Съдийската колегия. Изявлението на г-н Людмил Хаджисотиров е несъвместимо с нормативната уредба на БФБ, както и с договорените спортсменски отношения между треньори и съдии в началото на сезона. Поради това ДАС напомня на г-н Людмил Хаджисотиров утвърдената процедура за възражение по повод на съдийството на даден съдия, дори и при сериозно съмнения за съдийски грешки. С настоящото се прави последно предупреждение за бъдещи подобни прояви.”

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close