Общество

Даровете на природата ще сипят благодат за пети път

 

Светлин Димитров

За пети път националният фестивал „ Дар от природата” в Говедарци ще събере на 26 и 27 август на площада жителите на голямото село, а и много гости от близо и далеч. Вълненията по подготовката му настъпват още през месец юли. И тази година   съборът  ще привлече много  любители на фолклорни  изпълнения. Празничната програма ще започне в утрото на 26 ( събота) и ще продължи до късните часове. Организаторите и тази година са подготвили разнообразни изпълнения, които да бъдат интересни за гостите и жителите на селото. Публиката ще може да се наслади освен на майсторските изпълнения на участниците, и на прекрасната природа на село Говедарци, което се намира в подножието на Рила планина.

„Дар от природата 2017” ще започне с тържествено откриване от 11.00ч. До момента желание за участие за изявили около 30 групи, информира Спаска Костова – секретар на НЧ „Христо Ботев-1928”, които ще развеселят и придадат празнично настроение на публиката. Освен от местните читалища, на сцената ще излязат групи от община Петрич с. Беласица, с. Марикостиново, с. Кърналово, град Първомай, с .Световрачане, с. Ресилово, с. Самораново, с. Бистрица и много други.

Фестивалът „ Дар от природата” е с конкурсен характер. В оценяването на  съставите ще се включат  народната певица Величка Чаушева, Ивайло Георгиев – хореограф и художествен ръководител на ТС „Еремия”. Освен на фолклорните изпълнения гостите ще се потопят в магията на самоковските занаяти и екологични храни. Всички желаещи да покажат собственото си производство са добре дошли. На 27 (неделя) закриването на фестивала ще протече отново с бурни аплодисменти  на гостите и жителите на селото, а и с обявяване на победителите в този фолклорен формат. „С трепет и много положителни емоции очакваме тези, които искат да се впуснат в магията на фолклорните изпълнения и ритми и на прекрасната природа, която ще завладее неимоверно всеки един от нас” – призовават НЧ „Христо Ботев-1928”, кметството на село Говедарци и община Самоков.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close