България

ДАНС гони трима турци, застрашавали националната сигурност

Илиян Чалгънов

Двама турски граждани са с отнето право за влизане и пребиваване в България, трети е обявен за нежелан в страната, съобщиха от ДАНС.
От Агенцията за национална сигурност заявиха, че в изпълнение на функциите и правомощията й по противодействие на заплахи за националната сигурност и въз основа на събрани данни, са наложени принудителни административни мерки „експулсиране” и „забрана за влизане в Република България” за срок от 5 години на турски гражданин, който представлява заплаха.

Втори турски гражданин е включен в информационния масив на нежеланите в страната чужденци, тъй като също е преценено, че е заплаха за националната сигурност.

Според събраната от ДАНС информация двамата са извършвали у нас противоконституционна дейност, насочена срещу суверенитета на страната и единството на българската нация.

По-рано ДАНС наложи принудителни административни мерки „отнемане на правото на пребиваване” и „забрана за влизане в Република България” за срок от 5 години на турски гражданин заради създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население, насочени срещу териториалната цялост и единството на нацията.

Служебният премиер Огнян Герджиков коментира пред журналисти, че турският гражданин е агитирал за изборите в Шуменско и ще бъде експулсиран от страната.

Понеже има една чудесна координация между МВР, ДАНС и прокуратурата, това ще бъде осъществено. Това показва, че тези органи си вършат чудесно работата. Освен това има още двама турски граждани, за които е приложена принудителна административна мярка да не влизат в България от Турция, заради това, че действат против интересите на страната ни, суверенитета и единството на нацията“, добави премиерът, цитиран от БТА.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close