РегионалниСамоковСпорт

Дани Чолаков представя Самоков и България на олимпиада в Южна Корея

„Самоков 365“

Самоковският състезател от СК „Рилски скиор“ Дани Чолаков ще представи Самоков и страната ни на Зимната младежка олимпиада в Южна Корея. Тя се провежда между 20.01 – 01.02.24 г. в Пьонг Чанг. Стартовете на нашите състезатели са на 29.01 и 30.01. 24 г./понеделник и вторник/.

Освен самоковския състезател Дани Чолаков в олимпиадата от българската страна ще участва също Елена Христова от „Трион Екстрийм“ /Пловдив/. За Южна Корея те ще пътуват заедно с треньора от СК „Рилски скиор“ Божидар Димитров.

Дани Чолаков е възпитаник на СУ „Никола Велчев“ и за втора поредна година участва в такова мащабно състезание като тази олимпиада. Подготовката му започва още от септември месец. Основните му тренировки са на Боровец и е посетил един лагер през декември в Словения.

„Много сме горди с нашия състезател за целия положен труд от негова страна и от страна на треньора му. Конкуренцията в Южна Корея е много голяма. Участието в тази Зимна младежка олимпиада беше наша главна задача. Дани има спечелена квота. Стискаме палци на състезателите да се представят достойно и да бъдат здрави“, сподели другият треньор на СК „Рилски скиор“ Лилия Кръстева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close