ОбществоРегионалниСамоков

Даниел Москов постави началото на клуб за дебати в Младежкия дом

Анна Манова  

В разгара на летния сезон дейностите в Младежки дом – Самоков не стихват, а напротив – раждат се нови идеи и партньорства. В началото на месец юли /5.07/ творческото семейство на Дома порасна с още един клуб.

Той е по идея на младия самоковец и бивш спортист Даниел Москов. Клубът „Самоков говори“ ще бъде за дебати. Ориентиран е към младите хора между 17- 25-годишна възраст, които имат мнение по актуалните ежедневни теми, които могат да се аргументират пред аудитория и имат желание да променят в положителна насока мястото, на което живеят.

Ръководителят на клуба Даниел Москов е бивш състезател по сноуборд, а в момента помага организационно на клуб „Бороборд“. Завършил е НБУ – специалност „Връзки с обществеността“. Занимава с ръководството на семейния бизнес, свързан с игрални зали. Даниел е човек с изразена гражданска позиция и е организатор на кампании по почистване на различни локации в Самоков. Наред с това му остава време и желание да се занимава с млади хора, какъвто е и самият той.

Идеята за създаване на клуб „Самоков говори“ се ражда преди около месец. „Нека да дадем старт на говорещите, не на търпящите“, заяви пред присъстващите Москов. Желанието на инициатора е да среща млади хора с хъс за усъвършенстване, да развива техните комуникационни възможности и да мотивира участниците да градят активно гражданско съзнание. Организацията на клуба условно ще бъде разделена на три семестъра – информационен, практически и състезателен. Информационната част ще бъде ориентирана към това младите хора да изградят стабилност в своята комуникационна култура. Практическата част ще изправя един срещу друг членовете в клуба и пред гостуващите участници. Третият семестър ще е състезателен и по-занимателен.  Той ще даде шанс да част от активистите да участват в други подобни срещи, организирани от Асоциация „Дебати“. Предвидени са 18 сбирки на година, събрани в 9 месеца, както и гост – лектори и гост –участници. Дебатите ще дават възможност младите хора да се изправят интелектуално по актуални и злободневни теми срещу лица от местния парламент. И така да се „родят“ шансове за разрешаването им. На срещата присъстваха зам.-кметът Люба Кленова и гл. експерт Снежана Дамянова. Те поздравиха Москов за идеята и изказаха желание да съдействат и дебатират.

Първите срещи на клуба ще стартират през есента в обновения Младежки дом.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close