Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Даниела Ангелова търси нови собственички за елегантни рокли

Анна Манова

През последните няколко години се превърна в добра практика млади момичета да отварят сърцата си и да даряват балните си рокли на онези, които също искат да са красиви на този ден, но семействата им нямат тази финансова възможност. Обикновено благородните начинания стартират в социалните мрежи, с цел да стигнат по-широка аудитория. За тези млади дами са помислили личности като Даниела Ангелова, която е организирала свои близки приятелки и заедно са събрали около десет елегантни рокли, на които искат да намеря нови собственички.

Балът е скъпо удоволствие и ако за едно момче той се свежда до подходящ костюм и лъскава кола, то за момичетата е време да се видят в образа на принцеси – с красивите прически, тоалети, грим, аксесоари, обувки. До баловете остават около два месеца и при повечето момичета вече тече трескава подготовка. В последните около десет години се забелязва тенденция на изместване на фокуса на абитуриентските балове от това, че зрелостниците приключват един етап от живота си и навлизат в друг,  върху това как ще изглеждаш и с какво точно от визията си и появата си като цяло ще впечатлиш останалите. Често закупените бални рокли остават в гардеробите и трудно намират практично приложение в ежедневието. Това е и основният мотив Даниела Ангелова и нейните близки да организират своя кампания по събиране на подходящи официални рокли, които да дарят съвсем безвъзмездно като с това зарадват някое младо момиче.

Прави ми силно впечатление, че акцентът на баловете се измести. Този ден не се възприема като един приключващ етап от живота на младия човек и встъпването му в съвсем нов, а като желание да впечатлиш околните с визията си и колко пари може да се похарчат по приготовленията на този специален ден. През последните години наблюдавам тенденция да се теглят кредити за бални рокли или костюми. Тези облекла се обличат еднократно и остават в гардероба, защото често нямат друго приложение. Намирам за напълно естествено да искаш да подариш своя тоалет на някой в нужда”, споделя Даниела.

Тя е водена от желанието да подари на някое момиче елегантна красива рокля. И затова е приготвила не една, а около десет рокли в различни размери и цветове. Две от тях са нейни, а останалите на нейни приятелки, включили се в инициативата, което за пореден път доказва, че все още има хора, които са готови да правят добро и това им доставя удоволствие. По думите й всички рокли са обличани по веднъж, различни размери, модели и цветове са. Това дава по-голяма възможност за избор.

„Роклите са изключително запазени, те са обличани по веднъж. Нека момичетата да не изпитват притеснение от това, че ще получат носена дреха. Тя реално е носена само няколко часа. Не е нормално да се изхарчват по 600 – 800 лв. за рокля. И с някоя от нашите рокли ще се чувства и изглежда не по-малко красива и модерна. Ако някое момиче иска да се възползва от моята идея може да се свърже с мен. А ако не й хареса или стане някоя от тях, обещавам да направя всичко възможно и да намерим подходящата бална рокля. Мога да съдействам с различни аксесоари”, каза Даниела Ангелова.

Тя припомни, че не бива да се обръща толкова голямо внимание на това с какво си облечен в този ден, а че започва един нов етап в живота на младия човек. Важно е да се открие балансът между двете.

Всяко момиче, което иска да се възползва от предлаганите от Даниела рокли може да го направи като се свърже с редакцията на вестника или се обади на телефон: 0877 810 672.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close