Регионални

Данаила Колева спечели учителското осмомартенско рали

Анелия Балабанова

Адреналин, емоции и мръсна газ съпътстваха четвъртото женско учителско рали в ОУ „Митр. Авксентий Велешки”, организирана от Комисията по безопасност на движението към училището по повод 8 март. Проявата под мотото „Животът е с предимство – информирани и здрави!” даде старт на серия от прояви за патронния празник, като най-мащабната от тях е насрочена за 17-ти март в Читалище-паметник „Отец Паисий – 1859”.

Запалени фен агитки от ученици бурно окуражаваха със скандирания престрашилите се да се включат в осмомартенското учителско рали. Всички дами, застанали в изходна позиция на старта бяха истински победителки, защото се представиха повече от достойно и успяха да спечелят симпатиите на публиката. Сред жените, решили да демонстрират своите шофьорски умения този път бяха Данаила Колева, Иванка Терзийска, Ирина Бонева, Елина Даганова, Катя Донева, Светла Ашкова, Даяна Зашкева, Ралица Струмина, Мария Мишева и Миглена Механджийска. Още преди те да покажат какво могат със своите возила, бяха споменати и някои от правилата, осигуряващи безопасност на движението. Това са закони за оцеляване на пътя, които всеки от нас, сядайки зад волана или като пътник в автомобила, трябва да знае. Най-важните от тях са свързани с придвижването на малчуганите. Известно е, че те трябва да бъдат настанени в специални столчета на задната седалка в автомобила.

Дойде време дамите да изкарат на преден план състезателния дух в себе си. Доста сложна се оказа задачата на комисията. В крайна сметка най-бърза по трасето и с най-добри умения зад волана се оказа Данаила Колева. По време на целия пробег тя демонстрира завидно шофьорско майсторство. След нея се наредиха Светла Ашкова на второ място и Мария Мишева – трета. Водещ на събитието беше преподавателят Христоско Чамов, а изявите на дамите отблизо следеше и директорът на ОУ „Митр. Авксентий Велешки” –  Ирена Коцева.

За всички състезателки имаше осигурени награди, които предизвикаха радост и усмивки. Грамотите и цветята в такива случаи са задължителни, а бутилка течност за чистачки никога не е излишна. Не подаръците са най-важни, а емоциите и доброто настроение, с които се зареди всеки един от присъстващите – от най-малките до най-големите. Те ще имат възможност да наблюдават отново изявите на рали-шампионките догодина по същото време.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close