Култура

Дамска вокална група „Самокови” с медал от ІV Балкански шампионат по фолклор

dvgЛюбослава Кьосева

Дамска вокална група „Самокови” към Читалище – паметник„Отец Паисий -1859”  за пореден път прославиха Читалището и града ни. Ръководител на бронзовите медалистки е  Деница Михаилова.
За четвърти път се проведе Балканският шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода” Домакин на това значително събитие бе един от най красивите и древни градове на Балканския полуостров- гр. Хисаря. Повече от 2000 участници показаха своята обич към фолклорното изкуство. Това са хората , които пазят ревностно зрънцето на душевността, която ще пусне дълбоки корени и в душите на децата ни.
Нашата много обичана група „Самокови”спечелиха бронзов медал!  Те разплакаха и вдигнаха на крака многобройната публика  с прекрасните си изпълнения!
Ние, ръководството и служителите към Читалището, бяхме сигурни, че техният ентусиазъм, труд и любов към фолклора ще бъдат възнаградени отново.
Благодаря от името на групата за оказаната финансова и морална подкрепа на ръководството на Читалището, на  Стоян Пашов председател на Читалище – паметник „Отец Паисий – 1859”  и на Владимир Георгиев – кмет на община Самоков за оказаното съдействие!
Пожелаваме ви да бъдете все така сърдечни и както посрещате всичко с отворени обятия – винаги готови безкористно да продължите да оценявате и труда на нас, хората, решили да  творят!  Благодарим ви от сърце!  Бъдете живи и здрави!

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close