ОбществоРегионални

Дами караха благотворително в помощ на Асен Тотев

Самоков 365

В неделя /8 март/ дами седнаха зад воланите на своите коли в подкрепа на Асен Тотев. От месец ноември той се бори за живота си и има спешна нужда от бъбречна трансплантация. Рали „Осми март” беше поредната благотворителна инициатива, реализирана с цел набиране на необходимите средства. „Ние всяка година правим състезание в района на Сапарева баня. В нашия клуб има хора от Самоков. Те споменаха за Асен и предложиха да се свържем с Мария Галчева. Така поставихме началото” – споделя Стефан Делиов от Kochinka Team Racing.

Типичното мартенско време не попречи на смели жени от София, Кюстендил, Благоевград и Самоков да застанат на старт с возилата си на паркинга пред Т-маркет. Те премериха сили, майсторство и умения, разделени в две категории – до 1600 и клас над 1600 кубика. Третото място зае Натали Златева със Seat Ibiza и по-добро време от 2-я манш: 01:45:41, преди нея се нареди Роза Златарска с Nissan Micra и време от 1-я манш: 01:37:59, която зае второто място. Първа е Констанца Томова с Fiat Seicento, която постигна впечатляващото време от 01:15:41. Дойде време и за „тежката артилерия” – клас над 1600 кубика. Третата позиция зае Ана-Мария Ставрова с BMW E46 с време от втория манш /02:04:84/, втората е за Ралица Иванова с Peugeot 306 с време 01:42:80. Победител е Веселина Стефанова с BMW E46 и 01:41:96.

Общо 1473.83 лв. се събраха в трите кутии, поставени по време на състезанието. Това не е първата протегната ръка, която любителите на адреналина, колите и скоростите от Kochinka Team Racing подават на хора в нужда. Клубът се ражда преди 7 години по време на състезание в Сапарева баня. „С приятели обикаляхме да гледаме и в един момент решихме да създадем свой клуб. С организираните изяви се опитваме да помагаме на хора, нуждаещи се от средства” – разказва Стефан. Началото е поставено още преди това с реализацията на инициативата „Бъди човек”. Постепенно се заражда една хубава традиция, която продължава и до ден-днешен. Събитията са само и единствено с благотворителна цел, а първото рали състезание за 2020 г. е в Самоков. Доста кампании са направени като последната е в края на миналото лято, когато са събирали средства за момиче с ДЦП от благоевградските села. От неделя  Самоков също фигурира върху картата с благотворителни инициативи, родени от  високи скорости.  Надеждите и очакванията са това да не бъде последното подобно събитие.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close