ОбществоРегионалниСамоков

Дамите от ПП ГЕРБ – Самоков организират традиционната си благотворителна кулинарна изложба

Анна Манова

Дамите от ПП ГЕРБ – Самоков подготвят традиционната си кулинарна благотворителна изложба. Събитието се утвърди във времето, като този януари ще се проведе неговото тринадесето издание. То е обърнато към благородна кауза, свързана със семействата с репродуктивни проблеми. Тазгодишното благотворително събитие ще се проведе на 18 януари /четвъртък/ от 18:00 часа в ресторант „Бистрица“ и е под патронажа на кмета на Община Самоков инж. Ангел Джоргов.

Началото на кампанията е поставено през 2010 година, когато събраната сума е около 900 лв. С годините събитието набира сила и все повече желаещи да се включат в благородното начинание. През 2018 година събраните средства надхвърлят малко над 3000 лв. Следва кратко прекъсване поради пандемията.

През последните 5- 6 години усилията на дамите от ПП ГЕРБ са насочени основно към семействата с репродуктивни проблеми. Като преди това средствата са разпределяни и дарявани на семействата на първото и последното бебе на годината в Самоков. Последните няколко кампании са обърнати към асистираната репродукция „ин витро” оплождане и желанието на много родители да преборят трудностите и да имат собствено дете.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close