Местен бизнес

Гъвкаво кариерно развитие чрез иновация в „Си комерсиал 7”

si komersial

Мария Галчева

Най-новата идея на мениджърския екип със сигурност ще ви допадне!

В последно време изживяваме преките последици от разширяващата се ниша между това, което „произвежда” образователната система и това,  от което бизнесът реално има нужда – т.е. кадрите. Програмите, които държавата стартира в опитите си да овладее високите проценти безработица са много далече от необходимия реален кадрови ресурс, с който всяка една компания трябва да разполага.

Затова той търси свои пътеки. И ги намира – чрез стажантските си програми. Стажантската програма e един от начините рано да идентифицираме талантливите бъдещи професионалисти и да подпомогнем тяхното израстване. Тя няма никаква връзка с програмите, които са инициатива на държавата. Затова и цялата и концепция е абсолютно независима и се реализира без чужда идейна и финансова помощ.

Те предлагат много добри възможности за бъдеща работа и кариерно развитие за хората, желаещи да се ориентират  по-бързо в професионалния си път, ако не са го намерили още или ако няколко пъти са „обърквали” посоката.

„Си комерсиал 7” ЕООД разчита на подготвени и мотивирани служители, които ежедневно допринасят и развиват успеха на компанията изапочва стажантска програма, чиито цели са насочени към дългосрочната инвестиция в най-важния за бизнеса ресурс – човешкия. Затова фирмата се насочва към младите хора, които търсят реализация на реалния пазар на труда, предоставяйки им невероятната възможност да се обучават, да работят и да печелят пари.

Голямото предимство на стажантската програма е, че може да  се придобие представа какво точно иска да работи човек, тъй като възможностите са много. Изключително важно е да се даде най-доброто от себе си, защото практическият опит, който се получава, е безценен.

Стажантската програма е насочена към младите хора до 30-годишна възраст, като взема предвид дори учениците. Тя е разделена условно на две части.

Първата обхваща учениците от 10-ти до 12-ти клас, които имат шанса чрез желанието си за работа да се превърнат в стипендианти на фирмата, като същевременно  ще получават възнаграждение за положение труд. Тези ученици, които са избрали да изучават науките, посветени на електротехниката или на храните и  които докажат, че могат и искат да бъдат част от истинския работен процес,  ще получават стипендия от фирмата, а при добро представяне и желание за продължаване на образованието, „Си комерсиал 7” ЕООД ще подпомогне бъдещите студенти. Този стаж е обърнат към нашите училища, които би трябвало да обърнат специален поглед към нуждите на бизнеса на местно ниво, макар че съставянето на паралелките и техните специалности да се определят на национално ниво.

Втората част на стажантската програма е насочена към трайното намаляване  на младежката процента безработица на територията на общината. Тя обхваща младите хора на възраст от 18 до 22 години  и тези от 23 до 30-годишна възраст.  Това е таргетът, който все още не е намерил професионалната си посока, но и който е без релевантен професионален опит и това се разглежда като стартова позиция за компанията /18-22 години/. Следващата възрастова граница е насочена към младите хора, които вече на няколко пъти са намирали работа, но тя не е удовлетворявала техните изисквания и желания.

Дългосрочната ориентация отново е в основата на програмата – тези от вас, които покажат желание и мотивация за работа през трите месеца на обучение, ще имат възможност да започнат работа на постоянен трудов договор и да получават редовното възнаграждение към него.

Много важно е да се знае, че заетите във възрастовата граница 18-30 ще получават като възнаграждение достойно заплащане за времето, в което ще са на стаж. Самите стажанти ще бъдат сред неоспорим екип от професионалисти, които ще ги въведат в спецификата на работата – т.е. в самия производствен процес, където ще се запознаят отблизо с най-съвременните методи в българската сладкарска индустрия.

 

Related Articles

2 Comments

  1. Мога ли да попитам какво означава думата “нисша” ??? Или сте имали предвид ” ниша” ?

  2. В това забързано ежедневие всички ние имаме от иновативни идеи и хора, които мислят трезво. Гледат на нещата, на възможностите, които могат да се реализират и действат. Не стоят, не чакат, а работят за постигането на своите идеи и мечти. Тук ни показвате чудесни идеи. Определено в столицата ни има нужда от много повече градини и места където децата да се учат. Всички идват тук, за по-добра работа, нека има и добри условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close