ЗлободневноОбществоСамоков

Гръм падна и запали къща в Самоков

Анна Манова

Гръм падна и подпали покрива на къща в Самоков. Това се случи днес към 15:10 часа, пострадалото семейство живее на ул. България.

Веднага в социалните мрежи бяха публикувани снимки на опожарения покрив, а тътенът от гръмотевица се чу доста силно в целия град. Свидетели на случката са двете приятелки 16-годишната Яна Георгиева и Марияна Балабанова /11 години/. Те живеят на успоредната улица „Иван Доспевски”. В този момент момичетата са навън и виждат как всичко се случва буквално за секунди пред очите им.

„Всичко стана много бързо, къщата пламна за секунди. Видяхме гръмотевицата, чу се сякаш някой хвърля бомба. Хвръкна искра и покривът се запали”, разказват момичетата. Те бързо реагират на видяното и сигнализират пожарната.

„Веднага се обадихме на пожарникарите и те се отзоваха много бързо на адреса. В рамките на около половин час пожарът бе загасен”, споделят приятелките.

В момента на случващото се в къщата е имало двама от обитателите,  които не са пострадали. Основните поражения са нанесени на покривната конструкция и на електроуредите. Семейството е останало без ток.

За съжаление такива случаи не са прецедент в цялата страна, когато пролетните месеци се окажат дъждовни и с гръмотевични бури. Друг важен фактор са гръмоотводите, които обаче ги има предимно на обществени сгради и на много малко частни къщи.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close