Култура

Групите на  Даниела Георгиева на гости на фестивала в Приморско

Анна Манова

daniela-georgieva

Тази година в началото на месец септември /06-09.09/ в град Приморско се проведе деветото издание на Детския фолклорен фестивал „Орфей пее с морето”. На него за поредна година гостуваха нашите талантливи деца от ДВГ „Медени звънчета” към ОУ “Митр. Авксентий Велешки” и ДГ „Белчинче” към НЧ „Светлина, село Белчин с ръководител на двата състава педагогът Даниела Георгиев. Макар фестивалът да няма конкурсен характер той обогатява малките творци, средище е на хора с еднакви интереси – певчески групи, инструменталисти, танцьори, певци. Освен груповите изпълнения самоковските деца се представиха с дует, изпълнен от Иванина Станкева и Кристина Симеонова и с едно индивидуално участие на Мартина Дибекова. В него участват предимно състави от Тракия и Родопите, като самоковските славеи са единствени от шопския край.

daniela-georgieva2

„За девета година ДВГ „Медени звънчета” са редовни участници във фестивала,  а за четвърта година ДГ „Белчинче” се явяват на него също. Двете групи се справиха отлично, макар че самият фестивал няма конкурсен характер. След участието си получихме много поздравления от другите групи и ръководители. Хубавото на такива фестивали е, че децата си изграждат правилен критерии за това кое е добре направено и изпълнено, и кое – не. С голямо нетърпение очакваме догодина юбилейното 10-то издание на „Орфей пее с морето”. Стана традиция всяка нова учебна година ние да я стартираме с участие на този фестивал”, обясни ръководителят Даниела Георгиева.

През ноември месец ДВГ „Медени звънчета” ще вземат участие в националния конкурс „Пиленце пее”, който се провежда в София, под егидата на Надка Караджова. А през новата година „Медени звънчета” ще отбележи своя 25-годишен юбилей.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close