ОбществоРегионални

Група Б.Т.Р ще гостува за празника на Самоков

Самоков 365

Вече са ясни изпълнителите за всички мероприятия, заложени в празничната програма.Празникът на Самоков тази година ще започне от 15 август с храмовия празник на Митрополитската църква. Традиционните фестивали, които се провеждат ежегодно и тази година са включени в програмата. Фестивалът на туристическата песен ще бъде на 18 август на новата сцена в Туристическата градина, а фолклорния фестивал на Бельова църква ще бъде на 19, след празничната литургия и раздаването на курбана. За младежите и децата организаторите се подготвили богат спортна и развлекателна програма. фолклорната програма. За малчуганите ще се проведе конкурсът „Млад талант на Самоков”, в който ще участват момичета и момчета а възраст до 14 години. Събитието се предвижда да се проведе в парк „Крайискърец”. Друго интересно предложение е за децата- любители на тениса.

Традиционния тенис фест ще се проведе на 20 август на кортовете на Спортен комплекс – Самоков.  Младежите над 15 години пък имат възможност да вземат участие в турнира по стрийтбол, който ще се проведе на площада през целия ден на 18 август. Вечерта пък ще бъде концертът с участието на Тита и Дийп зоун проджект. Спортните мероприятия, включени в празничната програма са турнир по минифутбол, който ще започне на 17 август и турнир по тенис на маса, който ще се проведе в Зала „Самоков” на 18 август. Едно от най-вълнуващите мероприятия – Вечер в музея е предвидено за 17 август, като ще гостуват музиканти от Софийския филхармоничен оркестър и солисти от Националната опера и балет. Традиционния турнир по табла също ще бъде на 17 август.

В програмата на 16 август ще гостува София Филм фест, като на площада ще се организира лятно кино. Кулминацията и завършекът на празника ще бъде 21 август, когато ще се проведе тържествения концерт-заря, с участието на Б.Т.Р. Фолклорната програма ще поднесе младият народен певец Здравко Мандаджиев с оркестър и танцьори.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close