КултураРегионалниСамоковСъбития

Групата „Фотография и графичен дизайн“ към ОУ „Христо Максимов“ със своя фотоизложба

Жанета Димитрова

На 10 март във фоайето на ОУ „Христо Максимов“, учениците от 5-ти и 7-ми клас към клуба по „Фотография и графичен дизайн“ представиха изложбата „Самоков – пролет, лято, есен и зима“. Идеята се осъществява по проекта „Твоят час“ и има за цел да накара малките любознателни фотографи да видят и опознаят света през фотообектива. За втора поредна година, този проект дава възможността на възпитаниците на училището да се включат в различни групи по интереси. Учениците от „Фотография и графичен дизайн“ са познати на аудиторията с множество осъществени идеи като дървените табла с усмихнати човечета, украсяващи града. Фейсбук групата „Самоков – магичен и обичан” е събрала техните фотографии, видеа и колажи, запечатали красиви гледки в Самоков.

За представянето на своите картини те бяха подготвили кратка програма под ръководството на Мис Боряна Спасова, която е и техен пътеводител в света на фотографията. Маргарита Бочева постави начало на тържеството с песен за Самоков. Тя сподели, че освен към музиката, изпитва голямо увлечение към правенето на снимки. Пред публиката, учениците споделиха някои от любимите си сентенции посветени на фотографията. Ученичките Дани и Елена разказаха кратка приказка за сезоните. Някои от любимите си снимки, възпитаниците на ОУ „Христо Максимов“ бяха събрали в кратки видеа, които под фона на Антонио Вивалди се редуваха със стихотворения.

За финал на програма директорката Антоанета Николова връчи грамоти на отличените фотографи. Сред тях бяха „майсторите на колажите“ в групата, които споделиха, че за хубавия колаж най-важна е добрата снимка.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close