ОбществоРегионалниСамоков

Грипна епидемия е обявена за училището в Говедарци, след понеделник ще стане ясно за останалите

„Самоков 365”

Днес стана ясно, че за софийските училища е обявена грипна епидемия от понеделник, която ще продължи до 4 февруари, включително. Поради високата заболеваемост учениците ще започната занятия на 6 февруари, тъй като 5 февруари е обявен за неучебен поради края на първия учебен срок.

За София област обаче в принудителна ваканция излизат само две училища – местното ОУ „Димчо Дебелянов” в село Говедарци и СУ „Св. П. Хилендарски” в гр. Златица. Учебният процес в училището в Говедарци е преустановен от 25 до 29 януари.

От РЗИ София област поясниха, че следят епидемичните нива, а в понеделник ще проверят какво е състоянието в цялата област. На базата на получената информация и от общопрактикуващите лекари ще стане ясно дали ще бъде обявена грипна ваканция и за останалите училища на територията на общината.

Грипна епидемия е обявена още на територията на Велико Търново, в пет общини в област Благоевград, област Монтана, Пловдив, Кюстендил, Дупница, Сапарева баня, Бургаска и Видинска област, съобщиха от МОН.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close