ОбявиРегионални

Грейна приказно красива коледна елха в Райово

Самоков 365

На Коледа в Райово тази година ще бъде по-красиво и уютно. Десетки подадоха ръка на инициативата, подета от Нели Василева и дариха средства за закупуване на коледна украса. Водени от призива: „За една по-светла Коледа” не липсваха желаещи да се включат в осигуряването на украшенията. Първи откликнаха от „Бъди човек” и Радослав Христов – настоящ общински съветник. Съдействие оказаха и от Община Самоков. И нека приказката започне сега…

На много места имаше разположени дарителски кутии и общата събрана сума от тях възлизаше на 880 лв. Те се оказаха достатъчни, за да създадат уют и настроение за всички, събрали се в центъра на площада. Наближаващите празници са наистина специално време, даряващо топлина и светлина. Коледа в едно от големите самоковски села тази година ще бъде по-различна, изпълнена с красота, радост и наслада за очите и душата. Гостите и жителите му получиха подранил, но очакван и желан подарък – сияеща елха, обгърната от звезди.

Навръх Никулден празничните светлини грейнаха празнично сред музика, добро настроение и чаша греяно вино. Най-големият смисъл обаче е в това, че и най-дребните жестове на доброта могат да сплотяват. Това е идеята. Върху това акцентира в обръщението си пред събралите се на площада кметът Вл. Георгиев. Подобни кампании правят местата, на които живеем по-специални и приветливи. Придават им различен облик и не на последно място връщат вярата в доброто и съпричастността на хората. Съпругът на Нели – Валентин се погрижи да бъде поставена светеща табела, която да посреща и изпраща преминаващите с „Добре дошли!”

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close