Седмицата

Грейна обновеният Център за социална рехабилитация и интеграция

crsiВ четвъртък, 30-ти януари, беше официално открита реновираната по проект „Красива България” сграда на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца и лица с увреждания. Кметът Вл. Георгиев и служители на общинска администрация дойдоха и лично провериха какво е свършено. Датата на събитието се оказа символична, тъй като същия ден бяха внесени още два проекта по програма „Красива България”, с които Общината ще кандидатства – за текущ ремонт на НУ „Станислав Доспевски” и на „Кутна хора”, където се помещава Домашният социален патронаж. Общата им стойност е 390 хил. лв.

„Имаме още много идеи и намерения, които бихме могли да осъществим” – заяви кметът Вл. Георгиев при откриването на обновения Център за социална рехабилитация и интеграция. По думите на Димитрина Миленкова това е само първата стъпка към това хората в неравностойно положение да върнат усмивките на лицата си. Управителката отправи пожелание и в бъдеще Общината да бъде отворена към техните проблеми. Сотир Петков изказа искрената си благодарност от името на 32 деца и 21 възрастни, посещаващи ЦСРИ – Самоков.

За около четири месеца софийската фирма „Ен Ди Инвест груп” успя да подмени дограмата и постави топлоизолация по фасадите. Така сградата над Гимназията се превърна в едно от най-слънчевите места в града. Ремонтните дейности, които приключиха в края на месец септември, възлизат на 173 хиляди лева. 51% от тях са предоставени от Общината.

През годините по програма „Красива България” бяха реализирани редица значими проекти, които подобриха визията на града – Ларгото, ремонт на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, фасадата на Музея, Есовата къща, Бельова черква и др. Очакванията са тази добра практика да продължи във времето.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close