КултураРегионалниСамоков

Грациите от „Кати денс“ с отличие от национален конкурс в Димитровград

Анна Манова

Грациите от „Кати денс“ взеха участие в XIV Национален танцов конкурс за театрално – сценични танци „България танцува 2019“, провел се между 15-17 ноември в Димитровград. Самоковските момичета участват в него за първи път. Организатори на събитието са община Димитровград, Общински център за танцово изкуство „Галаксико” и Министерство на културата.

Конкурсът е голям по мащаб и събира на една сцена привържениците на изкуството на танца и дава възможност на най-добрите школи от България, включително и участници от Италия, да покажат танцовите си умения в три направления – „Класически балет“, „Характерни танци“ и „Съвременни танци“, разделени в 49 състезателни категории и разпределени в четири възрастови групи. В надпреварата се включиха близо 2000 танцьори.

Момичетата на Катрин Митева – Петя Торлакова, Гергана Попова, Емилия Попова, Лина Гаврилова, Полина Бакрачева, Доника Баракова, Ренета Шукадарова, Александра Санкова, Анелия Вукадинова, Деяна Шевченско, Виктория Терзийска, Яна Назлиева, Антоанета Терзийска, Радина Попова, Стела Бонева, Бояна Пенева, Виктория Стойкова, Мария Чаушева – показаха умения, финес, техничност. Те  се представиха с четири модерни танца в две формации – 5-7 клас и 8- 12 клас. И си тръгнаха от конкурса с купа и диплома за дебют в категория „Съвременни танци“ – малки групи и формации. Председател на журито бе доц.д-р Диляна Никифорова, прима-балерина на Софийска опера и балет.

„Желая на момичетата успех и късмет! Благодаря от сърце на родителите за подкрепата във всякакъв аспект, имат прекрасни деца. Могат да бъдат горди от тяхната дисциплина, отговорност и всеотдайност. Благодарим на вестник „Самоков 365“, че винаги първи отразяват нашия танцов свят“, сподели хореографът Катрин Митева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close