ОбществоРегионалниСамоков

Грациите на хореографа Катрин Митева закриха танцовия сезон с участие в международен фестивал в Созопол

„Самоков 365“

Грациите от танцовото студио на хореографа Катрин Митева закриха сезона с участие в международния фестивал „Музите“. Той се провежда на морска сцена в Созопол и това бе неговото петнадесето издание. В него взеха участие дейци на културата от над 40 държави и от цялата страна. Събитието се провежда под патронаха на вицепрезидента Илияна Йотова, в партньорство с кралство Мароко.

 

Фестивалът „Музите“ е включен в културната програма на гр. Созопол и в културния календар на Министерството на културата. Провежда се между 5-15 юли, като е разделен на две сесии по пет дни и могат да се видят различни  видове изкуства. На официалното откриване на събитието присъсваха вицепрезидентът Илияна Йотова, кралицата на Мароко, посланиците на Куба, кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

Сн. Венци Кръстев

 

Момичетата от „Кати денс“ бяха част от официалното откриване на фестивала с представителна хореография. В замяна те получиха аплодисментите на публиката и на официалните лица. Грациите на Катрин Митева се представиха в категорията „Съвременни танци“, заедно с едни от най-добрите школи в страната. Тъй като годината е юбилейна за международния фестивал награди имаше за всички участници, което беше и вид стимул след трудната година с пандемията.

Сн. Венци Кръстев

След участието си „Кати денс“ получи купа своето отлично представяне. Солистът на студиото Лина Гаврилова получи златен медал и диплом за най-оригинално изпълнение. Дуетът на Яна Назлиева и Лина Гаврилова заслужи златен медал и диплом за най-атрактивен дуетен танц, а диплом за особен принос в изграждането и формирането на културната ни идентичност получи хореографът и ръководител на студиото Катрин Митева.

„Това беше едно преживяване, което ще помним и на старини – красиви емоции, които дадоха старт на нашето лято, успехи и признания, които ще допълним в постиженията си. От сърце благодаря на всички родители за доверието и подкрепата, на всички момичета за това че работят толкова професионално и качествено. На фирма „КИРСТО” – търговия с хранителни, безалкохолни и алкохолни напитки за подкрепата. На транспортна фирма „Илиеви” за професионалното отношение и внимание, сигурния и бърз транспорт. Благодаря за всичко на Анна Манова от вестник „Самоков 365″. Безгрижно и щастливо лято на всички от нас“ пожела Катрин Митева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close