РегионалниСпортСпорт

Грациите на САГ “Самоков” с куп медали от “Бъдещи звезди на аеробиката”! Виктория Крушарска е шампион с втори пореден златен медал

Днес(25.11.2018г) се състоя Национален турнир по аеробна гимнастика “Бъдещи звезди на аеробиката”. На турнира право на участие имаха състезатели от възрастови групи 5-6г., 7-8г. Клас А и всички възрастови групи клас Б.

При 7-8г. безапелационна шампионка с оценка 17,600 е Виктория Крушарскa от клуб по САГ (спортна аеробна гимнастика) “Самоков”. Това е първата толкова висока оценка за 7-8г. изобщо и втори пореден златен медал Красимира АлХусани се класира на 8-мо място при индивидуалните. Вики, Краси и Радостина Генова взеха бронзови медали при тройките, а заедно с Елена Калпачка и Цветелина Богоева , в категория групи, се класираха на 3то място(бронзови медали).

При 7-8г. клас Б на 4-то място се класираха Ивана Иванова и Карина Янкова, а на 6-то останаха Алехандра Радославова и Дария Ганджулова.

При 9-10 годишните със сребърен медал се окичиха Ива Калпачка и Емили Николова, а близначките Виолета и Любомира Трайкови останаха 8-ми, при 11-14 годишните.

Във възрастова група 5-6г. златни медали имат Цветелина Богоева(която се състезава и при групи 7-8г.- 3то място), Кармин Боруджиева, Илияна Вучова, Иваная Димитрова, Никол Николова, Емили Боринарова, Йоана Иванчева, Мария Василева, Лора Занева, Дария Спасова и Любомира Малинчева. Съдия за клуб по САГ “Самоков” бе Надя Паунова, а треньори- Дияна Аврамова и Весела Вукова(помощник треньор).

“Безкрайно съм горда и щастлива от постиженията на малките ни гимнастички, особено от Виктория Крушарска, тройката и групата 7-8г. Това също така бе последно състезание за Вики, Краси, Ради и Елена за възрастова група 7-8г. С тях се готвим за 9-11годишните, където ще се представят отново с индивидуални, тройка и група. Предстои ни да участваме за пръв път на международен турнир с тях.” сподели за “Самоков 365 “щастливата треньорка Дияна Аврамова.
До края на годината клуб по САГ “Самоков”  ще мерят сили на още едно състезание – Коледен фестивал на гимнастиката, който ще се проведе на 15.12, в НСА. Там състезателките ще участват в групова композиция, а след това ще се борят отново за купите и  за отборно класиране при отделните възрастови групи. Самоковският клуб печели купата две поредни години  за първо място при 5-6 и при 7-8г., и веднъж при 9-10г.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close