ОбществоРегионалниСамоков

Грациите на Катрин Митева с две призови места от „Голямата танцова награда на София“

„Самоков 365“

Момичетата на хореографа Катрин Митева са неуморни, само преди малко повече от седмица те представиха двучасов танцов спектакъл, с който отбелязаха деветия рожден ден на танцовото студио. Отделно от това имаха и няколко индивидуални участия на празненства. А тази събота /12 юни/ взеха участие в Тринадесети конкурс за „Голямата танцова награда на София“, от който се върнаха с едно второ и едно трето място. Събитието се организира от Съюза на танцовите дейци и в него взимат участие едни от най-добрите школи от София и София окръг.

Конкурсът е разделен на класически балет, модерни танци, характерни танци и хип – хоп танци. В него могат да се включат сола, дуети, групи и танцови формации. Грациите от „Кати денс“ участваха с модерни танци. Като голямата група, съставена от Лина, Александра, Анелия, Ренета, Доника, Гергана се класираха на второ място. С трета награда се окичиха по-малката група на Яна, Радина, Бояна, Радина, Мария, Елена, Натали, Виктория, Биляна, Виктория, Никол.

„Благодаря от сърце на родителите, на момичетата, на фирма „КИРСТО“, на „Кико транс”- Кирил Пенев, на „Самоков 365“- Анна Манова за всичко“, сподели развълнуваната ръководителка на момичетата Митева.

Следващото голямо събитие, за което се подготвя танцовият състав, е един от най-големите международни конкурси – „Музите Созопол 2021“. Той се провежда през юли на нашето Черноморие и събира състезатели от над 40 държави.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close