Слайд категория

Гражданите ще бъдат обслужвани по-бързо и в срок

Нова програма беше въведена на „Деловодство” в Община Самоков. С нея ще се следят сроковете на преписките. Освен това ще бъде пестено много време на хората по отношение на подаването на документите и комплектоването на преписките.

Гражданите вече ще могат да бъдат обслужвани само и единствено на едно гише в общината. Досега, за да получат дадена услуга, те трябваше от едно гише да изваждат документ за липса на задължение и след това да подават заявленията си на деловодство. samokov2Сега вече ще могат само на едно гише да подадат заявлението.

Новата програма ще дава информация за наличие или липса на задължения, както и за законовите срокове, в които трябва да бъде обработена преписката. Ще може да се проследи пътя на преписката от входирането й до приключването й. Новата програма вече ще дава пълна информация за движението на даден документ.

Другото предимство на програмата, което ще бъде голямо улеснение за гражданите е по отношение на молби– декларациите. Досега се налагаше да се окомплектоват молбите, като изваждане на скица и т.н. Сега с подаването на заявление вече окомплектоването ще става по вътрешен ред и значително ще бъде скъсен срокът за излизането на документа.

Нововъведението е една от стъпките, които предприе общинското ръководство за подобряване обслужването на граждани, скъсяване на времето, което им е необходимо за подаване на заявления и окомплектоване на преписките, както и това, че вече цялостно могат да бъдат обслужени само на едно гише.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close