Слайд категория

Градският хор и ВИГ „Лунни лъчи” – в помощ на пострадалите наши сънародници

  rilska pesen Отново колективи от Читалището стават за пример! На 1 юли в салона на Читалище-паметник „Отец Паисий-1859” се състоя благотворителен концерт в помощ на пострадалите от природните бедствия българи с участието на смесен хор „Рилска песен”, с диригент Иван Янков и корепетитор Борис Георгиев и ВИГ „Лунни лъчни”, с ръководител Цветан Ангелов.

   Този концерт бе един малък букетот звуци за ценителите на музиката, а и един малкък подтик да изразим съпричастността и да открием състраданието в себе си. 100-годишният градски хор, стъпи здраво с авторитета, гласовете и името си на сцената. За първи път с тях се изяви и Румяна Костадинова, която изпя два откъса от оперни пиеси. ВИГ „Лунни лъчи” за пореден път показа, че е един състав, заслужил вниманието и обичта на самоковската публика, а и не само.

   Комисия в състав: Стоян Пашов, Теменужка Янкова и Зоя Станкова, съобщи, че събраната от концерта сума е 350 лв., като средствата ще бъдат преведени по банков път. Концертът е по инициатива на Иван Янков – диригент на градския хор.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close