Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Градоначалникът  Георгиев се срещна с жители на Говедарци по покана на кмета  Лорита Христова 

“Самоков 365”

Кметът на Самоков Владимир Георгиев се срещна с жители на самоковското село Говедарци. Гостуването бе инициирано от кмета на селото Лорита Христова.

Събранието се проведе в съботния ден /18.07.20 г./ на площада на най-голямото село в общината, за да се спазят изискванията за безопасност. Целта бе да се запознаят всички с плануваните за тази година ремонти, както и да се обсъдят най-належащите проблеми, върху които ще се работи.

Амбициозният кмет на селото Лорита Христова е начертала сериозна инвестиционна програма, като част от нея вече се изпълнява. През този строителен сезон бе решен сериозен проблем с наводняването на частни парцели, намиращи се на улица в Говедарци. Още през април там бе изграден отводнителен канал, като по този начин проблемът бе решен. От края на юни започна и подмяната на водопроводи на улици, като дейността продължава и в момента. Предвижда се подмяната на над километър тръби. На събранието бе поставен въпросът за включването в ремонтните дейности на още една улица, където е изключително компрометирана системата. Кметът Георгиев пое ангажимент да проучи възможностите за включването й в планираните ремонти. Предвидени са и ремонти на улици, които ще бъдат включени в текущите ремонти по селата.

Кметът Владимир Георгиев използва срещата, за да обсъди с жителите на селото поставянето на нови спирки, които общината закупи. Обсъдени бяха най-подходящите и функционални места. Присъстващите използваха възможността да поставят пред кмета и други въпроси, свързани с развитието на селото, както и подчертаха, че са готови да се включат с каквото могат. Кметът Георгиев ги информира за проектите, които община Самоков е подготвила и с които ще кандидатства за външно финансиране, сред които са ремонт на градинката в Доспей махала, реновиране на къщата на Мара Малеева и превръщането й в туристически информационен център.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close