ЗлободневноРегионалниСамоков

Градинки и паркове в Самоков са потънали в треви, седем души косят целия град

„Самоков 365“

Градинки, паркове, междублокови пространства са потънали във високи треви. А в социалните мрежи непрекъснато се появяват снимки, алармиращи да се вземат необходимите мерки от страна на Община Самоков. Рязкото затопляне на времето накара много самоковци да предпочетат разходки из природата. Но всички недоволстват и се притесняват, че във високите треви се крият змии и кърлежи.

Сн. Павлина Йонкова

Потърсихме отговор на множеството запитвания по темата от Община Самоков. Оттам отговориха, че непрекъснато работят по поддържането на зелените площи. Работата от март до сега не е спирала. Парковите пространства Крайискърец и Туристическа градина са косени през май, центърът – през април, дворът на Спортното училище – също през май. През юни са косени залените площи на входа на Самоков от София, входа на Дупница и цялата ул. „България“ /Боклуджа/. Поради дъждовното време тревата израства по-бързо и сега започва повторна обработка. В момента такава се прави в крайречния парк и централната част.

По косенето на големите тревни площи в Самоков работят седем души и в момента те са разделени и работят в двора на Спортното училище и в селата. Миналата седмица са косили в Говедарци, тази събота ще косят в Бели Искър и в Горни Окол.

В момента тече обява за набиране на още работници за косене, защото тревните площи са много, а хората не достигат.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close