Седмицата

Готови ли сме за зимата?

ZimaСамоков 365

В зала „Заседателна” на Софийска област се проведе работна среща, посветена на зимната подготовка в областта. Присъстваха кметове и представители на общинските администрации от всички общини в Софийска област. От страна на териториалните държавни структури присъстваха инж. Михаил Рашков – директор на Областно пътно управление, Главен инспектор Мариета Иванова – Директор на ОДМВР – София, управителят на дружество “ВиК” ЕООД – София Цанко Маринов,  д-р Юри Торнев – директор на Център за спешна медицинска помощ на Софийска област,  д-р Александър Златанов – директор на Регионална здравна инспекция на Софийска област, представители на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” и др. Регионалният директор на ЧЕЗ – инж. Величко Атанасов също все участие в дискусията.

Обсъдена беше готовността на общините за поддръжка на инфраструктурата, снабдяването и услугите в зимния сезон, както и състоянието на техниката, материалната база и наличието на необходимите материали(пясък,сол,химикали) във всички населени места.Специално внимание беше обърнато на координацията между отделните институции при критични ситуации.

Дискутирано беше набирането, съгласуването и предаването на актуална информация за пътните и метеорологични условия, както и постоянното наблюдение на микроязовирите и критичните участъци от реките при снеготопене и обилни валежи. Транспортирането и настаняването на граждани при аварии, както и осигуряването им с храна и медикаменти също беше обсъдено от участниците в срещата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close