Регионални

Готови ли са пътищата за зимата?

 

parvi-snyag-patishtaКметът Владимир Георгиев се срещна с директора на Областно пътно управление – София инж. Веселин Николов. Срещата е планувана във връзка с обсъждане на довеждащата инфраструктура до община Самоков и зимното поддържане на републиканската мрежа. Кметът Георгиев отново постави въпроса за належащите ремонти на основните пътни артерии Самоков – Ихтиман, Самоков – Костенец, Самоков-София и най-вече пътят за Дупница. По последна информация пътят от Самоков за Дупница е предвиден за кандидатстване по Оперативна програма „Региони в растеж”, като до Община Самоков и до ОбС – Самоков бе изпратено писмо, с което се искаше деклариране, че не се предвиждат в близките пет години ремонтни дейности на този път.

Кметът получи уверение, че ще бъде маркиран участъка от пътя за Боровец до село Радуил, както и че ще бъде укрепено най-голямото свлачище там.

След срещата започна текущ ремонт на пътя за Дупница, като на най-компрометираните участъци са изрязани и асфалтирани. Това разбира се е временно решение, тъй като целият асфалт с малки изключения, е в много лошо състояние. Трафикът по него е много голям, а самия участък е доста стеснен в следствие на изронване на настилката до банкетите. Пътят е под юрисдикцията на областно пътно управление и основен ремонт не му е правен от 30 години. През 2005 година беше асфалтиран цялостно само един участък от около 3 км. Настилката на пътят е силно компрометирана и предизвиква широко обществено недоволство. Кметът Георгиев нееднократно е поставял въпроса пред отговорните институции, още повече, че дупките са сериозна предпоставка за ПТП. Пътят има готов проект, който предвижда изграждане и на трето платно. Приключени са всички отчуждителни производства и процедури, за да се започне реализацията, но вече години, належащият ремонт се отлага През този строителен сезон от Областно пътно управление извършиха частични ремонти със запълване на дупки по пътищата за София и Ихтиман.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close