БоксСпортСпорт

Гордост в бокса! Самоковците Иван Стаменов и Божидар Йорданов вицешампиони в Пловдив

Илиян Чалгънов

Състезателите на  самоковския клуб по бокс „Самоков“ , Иван Стаменов и Божидар Йорданов станаха вицешампиони на Държавното лично отборно първенство, състояло се в периода 25-29.10 в Пловдив.

Иван Стаменов (кат. 81 кг.) стартира ударно с победа над Красимир Александров от „Спартак“ Плевен в първия състезателен ден. Последва служебна победа над Атанас Атанасов, а на полуфиналите се справи и с Алекс Йолов. Във финалната битка, късметът не бе на страната на нашето момче и той отстъпи на Божидар Божков, подпомогнат от рефера на ринга.

Вторият наш представител Божидар Йорданов (кат. 56 кг.) също стигна до финалните битки и стана вицешампион. Той преодоля противниците Антонио Иванов и Николай Василев, но Сами Соколов от „Арда“ бе непреодолим във финала.

Третият ни участник Васил Млекарски (кат. 75 кг.) преодоля Данаил Бенов от Червен Бряг в първия състезателен ден, а на следващия ден Илиян Симеонов от Перник спря третия ни представител по пътя към финала.

От общо 31 отбора, взели участие в състезанието, нашият тим „Самоков“ спечели второто място и стана отборен сребърен медалист.

„Искам да изкажа специални благодарности към треньора, както и за организацията по състезанията. Също така сърдечни поздрави и към нашите спонсори, че ни подкрепят. Вече разполагаме с ново оборудване за тренировки, което ще ни даде повече сили и увереност да продължим да даваме всичко от себе си и занапред“ заяви Стаменов пред „Самоков 365“.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close