ЗлободневноОбществоРегионалниСамоков

Голям пожар вилнее край Самоков

„Самоков 365“

Голям пожар вилнее в Самоковско. Огненият ад се е разразил преди няколко часа и е покрай селата. Вероятната причина е умишлено палене на частни стърнища. Преминаващите по пътя, който е закрит от дим, се питат кой е виновен и ще има ли глоби?

Пожар гори в момента по посока Самоков – Говедарци, преди отбивката за Шишманово кале. Пътуващите по пътя алармираха в социалните мрежи, също така са подали сигнал до институциите. Пожарът е забелязан и от по-високоите етажи на живеещите в кв. „Самомово“, които също притеснени от мащаба на пожара пуснаха снимки. Огненият обръч е пламнал в късния следобяд днес. Вероятната причина е паленето на сухи треви в частни ниви.

Това не е първият пожар, алармира жителка на село Доспей, която съобщи, че такъв е имало и вчера и е достигнал почти до къщите, но след сигнал до 112 той е овладян и няма големи щети. Хората коментират, че палежите са умишлени, а наказани няма.

От две години има разписана глоба от страна на Регионална дирекция по пожарна безопасност в рамер на 20 000 лв, забранено е паленето на стърнища. Ако собствеността е частна, лесно може да се открие собственикът на дадения парцел, който да понесе съответната глоба.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close