ЗлободневноРегионалниСамоков

Главният прокурор Гешев се срещна с близките на прегазената жена

„Самоков 365”

Днес се състоя среща между главния прокурор Иван Гешев и близките на пострадалата в тежък пътен инцидент жена в Самоков.

На срещата присъстваха още заместникът на главния прокурор Пламена Цветанова и говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Той ги информира, че прокуратурата протестира пред Окръжен съд – София мярката “домашен арест”, наложена от РС-Самоков. На виновника за ПТП-то е наложена забрана за напускане пределите на страната, пише  в. „Труд”.

„Досъдебното производство е взето под специален надзор от Върховна касационна прокуратура. Наблюдаващият прокурор ще анализира събраните до момента доказателства и ще прецени дали да преквалифицира обвинението“, коментира пред журналисти говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Гешев увери близките, че ще бъдат положени максимални усилия за бързото приключване на досъдебното производство и за доказване на обвинението в съда.

Главният прокурор започна близките с отправеното от негова страна предложение, с което сезира изпълнителната и законодателната власт за промяна в Наказателния кодекс и за по-строги наказания и отнемане на МПС, при управление след употреба на наркотични вещества.

 

Related Articles

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close