РегионалниСпорт

Гимнастичките на Дияна Аврамова записаха 7 медала и 3 купи от Държавното първенство в Пловдив

„Самоков 365“

Гимнастичките на треньора Дияна Аврамова записаха в актива си седем медала и три купи за отборно класиране от Държавното отборно първенство, провело се в Пловдив.

Виктория Крушарска /9-11 г./се класира на второ място в категорията за индивидуално изпълнение. В категория тройки Вики, заедно с Красимира АлХусани и Радостина Генова станаха трети, а другата тройка – Николета Богоева, Елена Калпачка и Виктория Вучкова, които също се класираха за финал, подобриха резултата си от квалификациите с половин точка.

Виктория Крушарска, Красимира АлХусани, Радостина Генова, Николета Богоева и Елена Калпачка закриха ДОП със своето прекрасно изиграване и завоюваха сребърен медал в категория групи 9-11 г. Благодарение на тези резултати талантливите момичета успяха да спечелят второ място в отборното класиране в група 9-11 години.

При 12-14 годишните в категория индивидуално девойки Никол Драганова завоюва сребърен медал, а Иванина Вукадинова се нареди веднага след нея на третата позиция. Те двете, заедно с Божидара Иванова взеха бронзов медал в категория тройки, както и в категория групи заедно с Виолета и Любомира Трайкови. И в тази възрастова група успяха да спечелят купа за трето място в отборното класиране.

Още едно трето място за отборно класиране донесе групата 7-8 – годишни, където с четвърта позиция на финал влезе тройката Ивет Бързанова, Ивана Иванова и Цветелина Богоева. Ивет и Цветелина играха и индивидуални, като на косъм от финалите се размина Ивет Бързанова.

В индивидуалната надпревара от СК „Самоков” участваха още Красимира АлХусани и Николета Богоева, които останаха първа и втора резерва за финалите (9 и 10 място). Елена Калпачка, Виктория Вучкова и Ива Калпачка също се справиха много добре с индивидуалните си съчетания при 9-11 годишните. Божидара Иванова също се изяви с индивидуално съчетание в групата 12-14 години и изкара най-високия си личен резултат (18.050), който обаче не бе достатъчен, за да влезе на финал.

„Вие сте отбор мечта!“, това написа в социалната мрежа гордата от успехите Дияна Аврамова. И допълни: „Измина една прекрасна и изпълнена с много емоции и победи състезателна година за нашите невероятни състезатели, с които безкрайно много се гордея. С всяко следващо състезание резултатите се подобряваха все повече и повече. Благодарение на упоритостта и усърдната си работа всички наши състезатели се представиха блестящо. Браво на всички! Благодарим на родителите и семействата си, които не спряха да ни подкрепят и да вярват в нас!“

До края на годината им остават още изяви – НТ за клас Б и 5-6 – годишни, което ще се проведе на 7.12.2019 и “Коледен фестивал на гимнастиката” на 14.12.2019г.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close