ОбществоРегионалниСамоков

Гимнастичките на Джорджия Попова с най-много медали и участнички в Хасково

„Самоков 365“

През изминалите почивни дни /7- 8 май/ самоковските гимнастички от Спортния клуб по художествена гимнастика с ръководител Джорждия Попова се представиха на Международния турнир в Хасково. Малките грации сразиха конкуренцията като се завърнаха с набор от медали и записаха местния клуб като най-резултатен и с най- масово участие.

Около 500 състезатели участваха в Международен турнир по художествена гимнастика „Кралица Аида“. Това е четвъртото издание на състезанието, организирано от хасковския клуб по художествена гимнастика „Аида“ с президент Яна Михайлова, със съдействието на БФ по художествена гимнастика и с подкрепата на Община Хасково. В надпреварата се включиха гимнастички от различни точки на страната, както и от Испания, Кипър, Северна Македония, Босна и Херцеговина. Турнирът се състоя в зала „Дружба“.

Нашите гимнастички се представиха блестящо. В раздела за ансамбли те добавиха в актива си нови осем медала, от които две първи места, четири втори и две трети места.

Индивидуалните гимнастички също се завърнаха с много медали. Кристияна Кирилова, Мария Иванова, Жанет Рускова и Елица Минкова са сребърни медалисти, а бронз спечели Никол Измирлийска.

Гимнастичките на Джорджия Попова могат да се похвалят и с Купа „Кралица Аида“ за на-много медали и най-много участнички в турнира.

„Благодарности към целия екип на СКХГ “Аида” за чудесната организация и за поканата да бъдем част от това прекрасно състезание. Пожелаваме си още много успехи и медали!  Дерзайте деца!“, сподели хореографът Попова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close