КултураРегионалниСамоков

Гимназистите от ПТГ „Никола Вапцаров“ създадоха младежко списание

Анна Манова

Креативните деветокласници от ПТГ „Никола Вапцаров“ приложиха наученото в часовете по български език и литература като добавиха собствен почерк, създавайки модерно младежко списание. То носи името „Модерен свят“ и се появява след като учителят по БЕЛ Даниел Василев поставя задача на своите ученици да напишат статия по избор. А деветокласниците решават да съберат всички теми в едно общо издание, което да отговаря на техните интереси и виждания, списание, към което връстниците им ще проявят интерес и ще пожелаят да прочетат.

„Модерен свят“ съдържа разнообразни теми като спорт, кулинария, ученически лагери, актуалните теми, първи стъпки в различни области и известни цитати. Младежкото списание се концентрира в това да кара повече тиинейджъри да се интересуват от публицистиката, занимава се с актуалните теми за юношите. Направено е от ученици за ученици.  Насърчава учениците да вярват в себе си и в собствените си способности.

Главен редактор на изданието е Георги Стоилов, а в екипа по създаването му участват Венеса Кроснева, Мария Василева, Християна Бажданова, Любомира Лазарова, Мария Кичева, Ани.С., Цветелина Лазарова, Виктория Видинова, Славина Захариева, Теменужка Борисова, Мария Околска, Ралица Димитрова, Иван Милошев, Ивана Александрова, Виктория Видинова, Петър Христов, Мартин Ярев, Петя Маркова, Константин Георгиев и Патрисия Севделинова.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close