Слайд категория

Германия учи децата ни на туризъм

adiМиналата седмица в Младежкия дом се проведе финалната част от проекта по секторна програма „Леонардо да Винчи” в Професионална гимназия по туризъм. В проекта „Немски опит в провеждането на алтернативни видове туризъм” се включиха 20 ученици от 11 и 12 клас с паралелки „Организация на туризма и свободното време”.

След като прекараха три седмици в Кемниц, Германия, учениците придобиха нови умения. Успяха да навлязат в работната среда там и да се запознаят с начина на работа в туристически бюра, хотели и ресторанти. Запознаха се с алтернативните видове туризъм, който се провеждат в област Саксония в Германия.

Във финалната част от проекта децата трябваше да представят наученото от тях по време на престоя им там. На двадесетте участници бяха връчени сертификати Europass Мобилност, сертификати от партньора F+U, също и сертификати за преминатите обучения по време на проекта.

Представена бе презентация за велотуризма и как можем без много средства да утвърдим този алтернативен вид туризъм в нашата община.

На събититето бяха поканени хора, активно учасващи в обществения живот на града. Точно тези проекти и възможностите, които дават на младите хора са надеждата, че в България един ден ще се подобри качеството на туристическите услуги. Трябва да се ценят всички млади кадри, имащи желание да се развиват в областта на туризма, защото именно те са гаранцията за по-добро бъдеще.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close