ОбществоРегионални

ГЕРБ събра предприемачи на национален форум в Боровец

Самоков 365

IV национален форум на Предприемачи ГЕРБ се проведе в Боровец на 29-ти и 30-ти март. Двудневното събитие протече под мотото: „Българският бизнес: хоризонт Европа”. Приветствие към участниците поднесе председателят на Предприемачи ГЕРБ Валя Чилова, организационният секретар Зафир Зарков представителят на Фондация „Ханс Зайдел” за България Богдан Мирчев, областният координатор на ГЕРБ-София област Галя Георгиева и самоковският народен представител Валентин Милушев.

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов откри форума и направи изказване на тема: „Предизвикателствата в навечерието на европейските избори”. „В България трудно се прави разлика между европейски и национални избори. Ето защо в предстоящата кампания преди изборите за Европейски парламент очаквам разговорите за бъдещето на Европа и за това как гласът ни да се чува по-силно в ЕС да отстъпят място на личните нападки и битовизмите” – коментира той. В допълнение предложи всички кандидати за евродепутати да обмислят възможността и подпишат меморандум, в който да са заложени 5 теми от национален интерес, по които всички те ще работят активно и без значение от конфигурацията на следващия ЕП. На по-късен етап станаха известни и имената на номинираните от листата на ГЕРБ и СДС.  За водач е определен настоящият европейски комисар по цифрова икономика и цифрово общество –  Мария Габриел. Останалите кандидати са Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов, Александър Йорданов – СДС, Лиляна Павлова, Емил Радев, Ивелина Василева, Марин Захариев, Иво Ралчовски, Младен Шишков, Николай Диков, Камен Костов, Йоанна Йончева Фильова, Жечо Станков и Илия Лазаров –СДС.

Всеки един от участниците във форума на Боровец представи различни виждания за перспективите пред страната. Българският еврокомисар Мария Габриел направи сравнение с други страни. Зам.-министърът Зорница Русинова направи анализ в областта на социалната политика. Валентин Милушев коментира, че форумът се оказал изключително полезен за самоковските представители от структурата на ГЕРБ. Припомняме, че Предприемачи ГЕРБ – Самоков бяха създадени едва преди няколко месеца и всяка подобна среща е трупане на полезен опит. Междувременно вече е в ход подготовката за първата им инициатива „Създадено в Самоков”, която ще бъде реализирана през месец май.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close