ПолитикаРегионални

ГЕРБ-София област: Лъжата е единствената устойчива политика на БСП

По повод поредната доза лъжи на другарите социалисти от ГЕРБ-София област реагираха светкавично. Що за наглост е да се твърди, че от 8 млн., българи  нито един от тях е под и на прага на бедността? Ако БСП мисли да раздава пари на хората, за да са над прага на бедността, то държавата ще фалира. Борбата с безработицата е важна, а в момента безработицата в България е на най-ниските си нива за последните 8 години – тя е на нива от 8%. През миналата година работа са започнали над 210 000 души.

Резултатите от предприетите действия на правителството за хората с най-ниски заплати вече са факт и от 1 януари 2017 г. минималната заплата се увеличава на 460 лв. – с 40 лв. повече спрямо 2016 г. В сравнение 2011 г. ръстът е със 70%. Тогава размерът й е бил 270 лв.

От тази година се въведе още една мярка за безработните – държавата ще им плаща част от разходите в продължение на една година, ако си намерят работа на повече от 50 км от мястото, където живеят. Относно производителността на труда тя се е увеличила с 4,2%, тоест за един час труд един човек произвежда продукт за 17,4 лв. По данни на Евростат производителността в БГ е най-ниска в целия ЕС.

Отново евтин популизъм е твърдението на БСП, че ще преизчисли пенсиите и това ще доведе до 20 % увеличение на най-старите и на най-ниските пенсии. За мярката на БСП ще са нужни над 1,6 млрд лв. годишно. (колкото трябваха, за да се реализира предложението на ПФ за 300 лв. минимална пенсия). Подобно увеличение на пенсиите, което предлага БСП трябва да е за сметка на много високи данъци и осигуровки, ако не искат да бъде срутена здравната система.

Злоупотребяват и с изказвания, че са замразени помощите за хора с увреждания. БСП дава обещания в социалната сфера за над 3 млрд. лв. годишно, без обяснения от къде ще се вземат тези пари. За един цял мандат това са 12 млрд.лв. – обещания за пенсии и доходи. Работят 14 000 лични асистенти в помощ на нуждаещите се.

БСП излъга и за опасност от спиране на европари. Абсолютна лъжа е спирането на ОП „Развитие на човешките ресурси”, една от най-успешно изпълняваните програми в момента. Програмираните средства са над 60%. Отделени са 360 млн. в подкрепа на бизнеса, 194 млн.лв., за да живеят децата от домовете по-добре. Няма спрени пари, няма и да има!, заявяват от ГЕРБ-София област.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close