Политика

ГЕРБ-София област: Енергетиката, болната тема на БСП

Вече седмица БСП си позволява да афишира неверни твърдения относно стабилността на енергийния сектор. По отношение на това, че енергийната система е в колапс, в сектора на българската икономика липсвала стратегия и затова всички важни енергийни проекти са ни „заобиколили”, от ГЕРБ-София област отвърнаха на поредната порция манипулации от страна на БСП.

Абсолютна лъжа е, че всички проекти са ни заобиколили! Правителството на ГЕРБ работи активно за реализацията на проекти, които бяха забавени с години.
В тази връзка изградихме първия интерконектор с Румъния през ноември 2016 г. Ускорихме работата по газовата връзка Гърция-България, която е основна част от Южния газов коридор и чрез него страната ни ще има реална диверсификация на източника на природен газ. Подписахме меморандум със Сърбия за изграждане на газовата връзка със западните ни съседи. Съвместно с ЕК разработихме концепцията за изграждане на газоразпределителен център в България – Хъб “Балкан”, заявиха от ГЕРБ-София област.

Политиката на МС в сектор Енергетика е последователна и изцяло съобразена с Енергийната стратегия на Република България до 2020 г., приета от НС, както и с основните принципи, цели и приоритети на Европейския съюз.

Когато някой се опитва да говори лъжи и да се заиграва със страховете на хората, трябва да се реагира. Ще си позволим да припомним, че през юни 2016 г.,
след излизане на арбитражното решение за проекта „Белене”, правителството трябваше да изплати задължения в милиарди, които БСП поръча през далечната  2008 г. – поръча оборудване без да има договор. Правителството бе оставено без избор, но благодарение на успешните преговори с руските ни партньори, спестихме на българските данъкоплатци – 90 млн.лв. (по 167 хил лв на ден) от дневни лихви, които се трупаха. Правителството на ГЕРБ успя да изчисти и просрочените задължения към двете американски централи. Доказателство за ефективната работа на правителството в сектор „Енергетика” е, че реформите са реални и видими!, допълниха от ГЕРБ-София област.

Related Articles

One Comment

  1. Когато БСП ти каже добър ден-първо погледни дали слънцето е изгряло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close