ПолитикаРегионални

ГЕРБ-София област:  Г-жа Лъжа видя спрени еврофондове, ЕК я опроверга

Отново неверни твърдение от страна на БСП и обвинения към ГЕРБ, белязаха изминалата седмица. Изказванията, че еврофондовете ще бъдат спрени заради ГЕРБ,
са поредната порция манипулации и лъжи от г-жа Лъжа, заявиха от ГЕРБ-София област.
Корнелия Нинова неслучайно започва речта си с еврофондовете.
Там, където най ги боли БСП, че сме силни, където най ги е страх и където най-добре знаят колко можем ние и не могат те. Боли г-жо Нинова, когато народът ви покаже червен картон, нали лъжата е последният начин за спасение на слабия.

Нинова лъже, защото знае, че резултатите на ГЕРБ в еврофондовете са над 2 пъти по-добри от техните. От настоящия седемгодишен програмен период изплатените средства от Европейските фондове, по официални данни на Министерство на финансите, са малко над 7 %. Е трябва да е ясно, че ГЕРБ два пъти вече пуска спрените по времето на управлението на БСП евросредства. Нашите резултати в еврофондовете са над 2 пъти по-добри от техните. В средата на 2009 г. бяха разплатени 1% от средствата, а в средата на 2016 – над 2.5%. Само за последните месеци вече са достигнали 7,5%. Това е значително по-добър резултат от средноевропейския.  Относно договарянето има сключени договори за 36% от бюджета за България. Тоест над 1/3 от всичко, което имаме до края на 2020. В Европа всички държави, взети заедно, са успели да сключат договори за едва 17% от общия бюджет. Сиреч служебното правителство и нито лев да не договори или разплати в следващите 2 месеца, пак ще има кой в Европа да гони България  по резултат.

БСП използват лъжата и че България е изправена пред опасността да бъде спряно финансиране по ОП “Околна среда”, заради неизпълнение на задължителните мерки. ЕК може и да започне и наказателна процедура срещу страната ни. Ако г-жа Нинова разбираше поне малко как работи ЕС, щеше да знае, че наказателните процедури нямат никаква връзка с еврофондовете. Това, което тя обаче много добре знае, е че тази програма е важна за общините и отсега плаши хората с резултатите от невежеството на БСП.  Подготвя ги, че предстои страшно, ако нас ни няма. Страшно ще е, но вие си гледайте работата, г-жо Лъжа, и оставете кметовете на мира, а администрацията – да работи.

Една от най- големите на БСП лъжи по адрес на ГЕРБ е, че България е отново изправена пред опасността от спиране на еврофондовете. За кой ли път г-жо Лъжа, трябва да ви покажат от Европа, че или не можете да четете европейски документи или  лъжете съзнателно? Оставяме системата на европейското финансиране в отлично състояние. Днес спрени програми няма, а ако имаше какъвто и да е проблем, ЕК щеше да реагира, а нямаше да чака БСП да дойдат на власт. Европа ни вярва, защото знае какво можем и вижда ясно какво постигаме. Утре, ако не се работи здраво и честно, може и да има проблем. Ако у нас някой може и да повярва на Лъжата, в Европа място за пазарлъци и обвинения няма. Или работиш и ти помагат, или лъжеш и те санкционират.  Няма как днес да съм виновен за нещо, което те утре ще сбъркат, заявяват от ГЕРБ-София област.

Колкото пъти г-жо Нинова си позволихте да представите България в негативна светлина пред европейските ни партньори, толкова пъти бивахте разобличавани с достоверни факти. Ако у нас има кой да повярва на лъжите ви, то Европа показва, че вярва в стабилността при управлението на ГЕРБ.  БСП използват лъжливи твърдения и по отношение на предварителните условия залегнали в Споразумението за партньортсво за програмния период 2014-2020 г. Неизпълнените условия касаят статистическите системи, науката и иновациите, превенцията от бедствия, водите, транспорт. Срокът за изпълнението на предварителните условия беше до края на 2016г. Предварителните условия, 45 на брой,  с които така гръмко ни плашат, са всъщност реформите, които сме обещали на Европа да изпълним и които вече сме въвели. Ние вече сме докладвали като изпълнени 34 от тях, тоест те са напълно готови. Останалите 11 са изпълнени на 90% и остава само да бъдат финализирани и докладвани на ЕК. За това по правило България има срок до края на месец юни. Сиреч работата е почти свършена, а докладването към Европа може да направи всяко правителство. Тези факти опровергават поредните манипулации на Нинова, че има опасност ЕК да спре плащанията по съответните програми през втората половина на 2017 г. е другата лъжа на БСП.  Е г-да социалисти, Европа не работи като БСП – със заплахи и всяване на ужас и страх. Няма как да има опасност Европа да ни спре парите. Или ни ги спира, или не. Когато ги спира, ги спира веднага и по всяко време.  През 2014, когато дори в ЕС не можеха да търпят безобразията на БСП, парите на България бяха спрени. Повече от година след като не бяхме на власт!  Дойдохме и само месец по-късно, когато демонстрирахме разбиране и воля да поправим техните грешки, плащанията бяха възстановени.
Парите от ЕС следват резултати, а не думи. Затова и традиционно БСП не може да ги управлява.

 

 

 

 

 

Tags

Related Articles

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close