ОбществоРегионални

ГЕРБ-Самоков сложи картите на масата с кандидатите за кметове и общински съветници

Анелия Балабанова

Валентин Милушев – народен представител и председател на ПП ГЕРБ-Самоков ще бъде издигнат като кандидат за кмет на Самоков на местните избори през есента. Това решиха делегатите на проведеното в петък /26-ти юли/ събрание в конферентната зала на хотел „Арена”.  С направените предложения отпаднаха част от въпросителните във връзка с номинациите за кметове на села и общински съветници. Кандидатури за кметове има само в някои от населените места. В Доспей, Радуил, Марица и Продановци се залага на досегашните ръководители. Това са съответно  Николай Гешев, Любомир Димитров, Теменужка Димитрова и Емилия Драганова. Нов претендент партията ще има за кметския стол в Широки дол, вместо Илия Ръкльов. Това са Роза Терзийска – бивш главен счетоводител на ТД НАП – Боровец и Александър Бакрачев. Две са кандидатурите за Бели Искър – на Георги Маджарски – в момента действащ треньор в „Бороспорт” АД и на Георги Велев – настоящ директор на ПТГ „Никола Вапцаров”. За Говедарци ще се избира между 34-годишния Росен Бързанов и Светла Ашкова – учител. Досегашният общински съветник Спас Кордев беше посочен като номинация за управлението в Драгушиново, но си даде отвод. Такъв имаше и за Райово от страна на Катя Янакиева. На Диана Ваткова залага местната  структура на управляващата партия в Ковачевци. Между Павел Павлов и 20-годишния Билян Христов от младежката структура на партията ще се избира в Мала църква.

В списъка на номинираните за общински съветници място намериха всички досегашни представители на партията в местния парламент – Александър Боев, Александър Кроснев, Венета Галева, Вероника Стефанова, Ирена Гелова и Катя Янакиева. Редом до тях застанаха и други утвърдени лица на партията – Надя Янакиева, Цветан Сичанов, Георги Тодоров, Ваньо Тодоров, Миролюба Ташова, Васил Благоев, Ива Дамянова. Сред номинираните попаднаха още имената на Спас Кордев, Емилия Атанасова  – адвокат, Евгения Коцова, д-р Севделина Сгуриева, Милена Йовева, Георги Гончев, Огнян Христов, Христо Стамболийски, Иван Илчов, Георги Гуцалски, Румен Белчински, Стефан Докузов, Кристиян Стефанов, Пламен Механджийски, Цветан Теофанов, Сотир Варошкин, Пенка Даганова и Илиян Караджинов. Картите са сложени на масата. До 10-ти август трябва да бъдат окончателно оповестени имената на кандидатите за кметове и общински съветници.

Валентин Милушев съобщи пред съпартийците си, че министърът на туризма Николина Ангелкова е новият ръководител на ГЕРБ в Софийска област. Тя заема мястото на досегашния областен координатор Галя Георгиева. „Трябва още малко да се напънем и да действаме като един отбор. Само така ще се поздравим с победата на местните избори” – коментира Валентин Милушев, визирайки добрия резултат на изминалите европейски избори. Предстои ни състезание и е важно да сме първи в него, допълни той като подчерта, че ще заложат на позитивна кампания.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close