Политика

ГЕРБ оповестиха кандидатите за кметове в Софийска област

gerb 2Анелия Балабанова

ПП ГЕРБ издига шестима от досегашните си кметове в Софийска област за нов мандат. Информацията беше съобщена лично от председателя на предизборния щаб и зам.-председател  на партията Цветан Цветанов по време на работна среща с кандидатите на партията за кметове на общини в Софийска област. На събирането присъстваха още организационният секретар на партията Цветомир Паунов и депутатите от ГЕРБ, излъчени от София област – Ирена Коцева, Галя Георгиева и Петър Беков.
“Натрупахме сериозен опит и имаме отлично подготвени кадри. Кметовете от ГЕРБ в София област изпълниха проекти по европейски програми и привлякоха чуждестранни инвестиции, с което повишиха стандарта на живот в общините. Затова ГЕРБ отново ще заложи на кметовете от София област, доказали се в предходните мандати” коментира Цветан Цветанов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

 

Като цяло от партията на Бойко Борисов залагат на добре познати имена, хора с опит и управленски качества. Кандидатът в община Долна баня е досегашният кмет Владимир Джамбазов, на Драгоман – Андрей Иванов – кмет от ГЕРБ от 2011 г., а за Сливница – досегашният градоначалник Васко Стоилков. За нов управленски мандат ще се борят Жоро Цветков в Своге, Калоян Илиев в Ихтиман и Генчо Герданов – Копривщица.

 

Официално потвърждение получи номинацията на Венета Галева за кмет на Самоков. Тя е началник на Дирекция „Бюро по труда” и зам.- председател на Общинския съвет.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close