Политика

ГЕРБ гарантира подкрепа от централната власт за бизнеса в Самоков

GERBБизнесът в Самоков се събра на срещата, организирана от ПП ГЕРБ, по случай Деня на българската община, на 12 октомври в Хотел Арена Самоков. Официални гости на събитието бяха зам.-председателят на НС Димитър Главчев, Тотю Младенов – бивш министър на труда и социалната политика и бивш кмет на Враца, а в момента съветник на Премиера, д-р Нено Димов – председател на Институт за дясна политика, бивш народен представител, и Георги Харизанов – зам.-председател на Институт за дясна политика и човек, изиграл много важна роля за формирането на настоящото правителство. Домакини на срещата бяха народният представител от ГЕРБ – Ирена Коцева, Венета Галева – кандидат на ГЕРБ за кмет на Самоков и голяма част от кандидатите за общински съветници от партията.

 

„Искам да ви уверя, че Народното събрание и Правителството полагат огромни усилия оперативните програми да са отворени и достъпни с всичките си възможности за финансиране. Законодателно също сме в непрекъснат процес на усъвършенстване на нормативната база така, че да е в подкрепа на бизнеса, но е изключително важно вие да сте активни в тази посока” – заяви г-н Главчев. „Надявам се, че бъдещият ви кмет ще може да отстоява вашите предложения и интереси пред централната власт, за да се развивате вие в желаната от вас посока и да се върне Самоков в позицията си на регион от национално значение.” – допълни още той.

 

Нено Димов пък представи данни от доклада на Института за дясна политика, според който на изборите се очаква безапелационна победа на ГЕРБ в 20 от 27-те областни града в страната. Според анализа им, десните кметове навсякъде в страната ще продължат мандата си, което говори за одобрение на тяхното управление, а в така наречените „червени бастиони” се очакват изненади. „БСП видимо се разпада и вътрешните борби засилват този процес. Ето защо след изборите червените кметове е вероятно да се окажат в неизгодната ситуация да нямат подкрепа нито от собствената си партия, нито от централната власт, което само ще забави развитието на градовете им” – категоричен беше д-р Димов.

 

„Вие сте хора прагматици” – обърна се към бизнеса Георги Харизанов. „Сами можете да направите преценката защо когато 2 камъка паднат на пътя Симитли-Банско, това става въпрос от национално значение, а когато пътят София-Самоков остане блокиран за 2-3 дни, никой в страната не разбира за това. Когато има „зелена” спирачка в Банско или  Пампорово, там ходят Председател на НС, Премиер, Президент, министри и т.н., а когато Боровец остава на 3,4-то място като желана ски дестинация, никой от тези хора не стъпва в Самоков. Но резултатът е, че Банско и Пампорово имат стотици милиони приходи от туризъм, а вие сами знаете колко са вашите приходи от тази дейност тук в Самоков” – добави той.

 

Като бивш министър на труда и социалната политика, Тотю Младенов заяви, че бизнесът трябва да е активен и по отношение преминаването към дуална форма на обучение в училищата. Само така ще може да разчита на качествени и добре подготвени по време на обучението си кадри, готови да работят директно в реалните условия на бизнес средата. „По този начин младите хора в България ще получат значително по-голям шанс за професионална реализация и няма да гледат към Терминал 2 на Летище София, а бизнесът ще реши тежкия си проблем с липса на качествени кадри” – категоричен бе той.

 

Като директор на бюрото по труда, кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Самоков, г-жа Венета Галева благодари на бизнеса за добрата съвместна работа и ги подкани да са още по-активни, за да постигнат още по-добри резултати. „Вие сте гръбнака на икономиката, вие пълните хазната, вие давате работни места на хората. Моята работа до сега е била да ви помагам за последното и смятам, че аз и екипът ми се справяхме добре с това – доказателство е, че за 2013 г. получихме награда работодател на годината. Разбира се, отново друг се окичи с нашия медал, но вие знаете, че не медала е важен, а резултата от работата” – заяви Галева. „Намаляването на натиска на пазара на труда се дължи на моите усилия и моя професионализъм!” – допълни тя и благодари на екипа си. „Знам, че има още много работа, която трябва да се свърши в тази посока и знам, че ще я свършим. Но искам да направим така в нашия регион, че вие да имате достатъчно работа и печалба, за да имате естествената нужда и възможност да увеличавате броя на работниците си и тяхното заплащане. Само тогава можем да говорим за успех и развитие.” – завърши кандидатът на ГЕРБ за кмет на Самоков – Венета Галева.

След официалната част, в неформални разговори, гостите и представителите на бизнеса в Самоков обсъдиха и възможностите за развитие, които предстоят пред техния бизнес и бяха единодушни, че е време и Самоков да започне да отчита висок икономически растеж.

Следващата голяма среща, която ГЕРБ организира ще бъде на 14.10.2015г. с представители на спорта.

Време е!

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close