ЗлободневноРегионалниСамоков

Георги Цурев запълни празното място на БСП в местния парламент

„Самоков 365“

С пълни редици структурата на БСП присъства на януарската сесия на ОбС вчера. Георги Цурев запълни свободното място, което повече от половин година стои празно в местния парламент. Съветникът положи клетва на традиционното заседание на ОбС в началото на годината.

Той зае мястото на Николай Кокалов, който не можеше да посещава заседанията поради здравословни проблеми. Кокалов бе входирал молба до председателя Мая Христева за отказ от правомощията му на съветник. Доста по – късно, в края на 2021 г., бе освободен. За съжаление Колалов не успя да се пребори с болестта и почина в началото на януари 2022 година. По реда им в листата от местните избори през 2019 година на негото място трябваше да седне Никола Панев. Панев отказа. Следващият отказ бе от страна на преподавателя в ОУ „Христо Максимов“ Боряна Спасова. Логично последва предложение към Георги Цурев, който се намира на следващата позиция. Цурев прие и положи клетва на 27 януари.

Георги Цурев е на 34 години. По професия е инженер- геодезист. Завършил е висшето си образование в УАСГ. До преди няколко години Цурев работеше в Техническата служна в Община Самоков и Агенция по геодезия, картография и кадастър /АГКК/. В момента е собственик и управител на фирма, работеща в сферата на проектирането, геодезията и кадастъра. Член е на БСП. От този януари той се присъединява към групата на БСП в ОбС, където са Михаил Михаилов, Радослав Христов, Ивалина Трендафилова, Ели Георгиева и Дончо Зашев.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close