РегионалниСамоковСпорт

Георги Иванов: „Пътят към постигането на детската мечта не беше лесен, но си заслужаваше!”

Христиана Видинова

Сигурна съм, че когато чуете името на самоковеца Георги Иванов, го свързвате със страстта към автомобилите и бързите скорости. Както и с не малкото успехи, постигнати на емблематичните BMW събори.

Тази година, обаче, Гого започва да преследва своята детска мечта, а именно да стане шампион по мотокрос и не след дълго, го постига. Разбира се, в този спорт е много трудно без контузии и болки, но и те не успяват да го спрат към спечелването на шампионската титла.

Последните сметки за сезона Георги уреди в гр. Айтос на Седмия Републикански шампионат по мотокрос, където въпреки третото си място, той успя да събере 13 точки аванс над Свилен Иванов от МСК „Севлиево“ с „Yamaha“ и Тончо Леков от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с „Kawasaki“ и да се окичи със златото в крайното класиране за годината.

Именно днес ви срещам с новата надежда на СМК ,,Ридо Самоков’’ – Георги Иванов. За успехите, трудностите и детските мечти, откровено с Гого:

Здравей, Гого! Къде те намирам днес и почиваш ли си вече след успешния сезон за теб?

Здравей, Хриси! В момента се намирам вкъщи. Животът ми е толкова динамичен, че за мен почивка в този живот – няма! Върви сред състезания и забавления, и трябва да се действа!

Тази година ти даде старт на своята състезателна кариера по мотокрос. Как прие семейството ти новината, че започваш да се състезаваш?

Такива начинания не са нищо ново около мен. В интерес на истината, семейството ми ме познават толкова добре, че въобще не се изненадаха, когато им казах, че се завръщам към мотокроса, но този път състезавайки се.

Труден ли беше пътят към постигането на детската мечта? И заслужаваше ли си?

Не беше лесен, определено, но си заслужаваше. Изтърпях доста болка и лишения.

Разкажи ни накратко, как премина сезон 2022 за теб?

Сезонът премина НЕ по план, но все пак, с щастлив край за мен.

Доволен ли си от себе си или винаги може и по-бързо?

Доволен съм, определено, но ако не бяха трудностите, които ме сполетяха, мисля че можеше доста по-бързо!

Какво или кой  подпомогна най-много за успехите ти през сезон 2022?

Дължа част от успехите на някои приятели и семейството ми, но няма как да скрия, че заслугата от всички подиуми и в последствие, шампионската титла, е главно моя.

Разбрах, че си имал тежки контузии и почти не си успял да тренираш. Успяха ли да те спънат по пътя към успеха?

Определено ме спънаха и доста ми се отразиха, както физически така и психически!

Освен контузиите, имаше ли и други препъни камъни,  пред които се изправи?

Имаше такива моменти. Най-много ми попречи последица от размяна на различни марки мотоциклети, следователно нямах възможността да ги покарам и усетя както трябва да бъде!

В лицето на кого срещна най-голямата си конкуренция този сезон?

За мен всеки един участник беше конкурент, първо заради това, че съм най-младият участник в моя клас и второ съм с най-малък стаж по мотокрос трасетата.

Кои са трите качества, които трябва да притежаваш, за да бъдеш успешен състезател по мотоциклетизъм в България?

Постоянство, късмет и поне малко талант според мен!

Какви са амбициите на Георги Иванов за следващия сезон?

Амбиции за сега нямам защото живеем в доста трудни времена и нищо не се знае за догодина.

Увлечението ти към автомобилите и моторите при теб се заражда още от ранна детска възраст. Кой запали страстта към тях?

Определено виновника, ако мога така да го нарека, е моят баща. (Усмихва се)

Каква би била реакцията ти, ако дъщеричката ти Лора един ден реши да тръгне по стъпките на тате Гого?

Притеснителното е, че още от сега е запалена по моторите… А какво ще я правя си нямам на идея, все още… (Смее се)

Имаш ли любим пилот, който следваш или черпиш вдъхновение?

Има доста спортисти които уважавам, но нямам конкретен идол.

Доколкото знам, имаш и не малко призови места от емблематичните BMW събори, сега прибавяш и шампионската титла по мотокрос. И коя е най-голямата победа на Георги Иванов в живота?

Смело мога да кажа, че най-голямата победа в живота ми е, че срещнах правилната жена и имаме това прекрасно дете!

Какво си пожелаваш от тук нататък?

Пожелавам на мен,  моето семейство и всички хора здраве и късмет, и да бъдат по-позитивни!

След интервюто с Гого, нашият екип се свърза с неговата нежна половинка – Кристина Апостолова и неговите близки приятели – Димитър Измирлийски  и Станко Боянов, които отправиха своите пожелания към него.

Кристина:

,,Георги е много добросърдечен човек, много упорит не се предава лесно, не се дава без борба, въпреки травмите, които имаше и болките, излезе на пистата и показа какво може! Също така държи много на близките си, винаги е готов да помогне, независимо от обстоятелствата. Той е невероятен баща за Лора, всеотдаен, нейният герой, а тя неговата принцеса!

Георги,  разбрах че ти си моят най-голям подарък още от както те видях, ние с Лора винаги ще бъдем до теб и ще те подкрепяме за всяко ново и настоящо начинание! Пожелавам ти още много купи и подиуми, гордеем се с теб, бъди пример за нашето дете!’’

 

 

Димитър:

,,Здравейте! Пиша в движение, защото се прибираме от състезание, на което моят по-малък брат Георги, отново завоюва първото място.  Искам да го поздравя за успеха и да му пожелая все така да побеждава с лекота, но на първо място да бъде здрав.

Гого, сезонът свърши, но на вратата чука сезон 2023, така че не ми се отпускай, а продължавай да тренираш и да бъдеш още по-бърз и силен! Продължаваме напред!

Мачкааааййй, Гогоо!!!’’

 

 

 

 

 

 

 

 

Станко:

,,Харесвам изключително много Гого като човек, много е готин. Това младо момче направи и невъзможното за много кратък период от време. Давал съм му съвети какво да направи и го виждам, че се старае. За един сезон успя да постигне много и да стане шампион, шапка му свалям.

Накрая му беше доста трудно, заради болката в рамото, но съумя да запази позицията си и се справи много добре през целия сезон. Той е мераклия и ще направи всичко възможно за добри резултати и следващата година.

Гого, много ти  се възхищавам и дълбоко те уважавам. Старателен си, амбициран, даваш всичко от себе си. От тук нататък, както на всички, така и на теб, желая много успехи и здраве, най-вече да няма травми!“ 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close