ПолитикаРегионалниСамоков

Ген. Атанас Атанасов и новото политическо обединение „Демократична България” гостуваха в Самоков

Анна Манова

На 10 май /четвъртък/ ген. Атанас Атанасов гостува в Самоков. Той беше придружен от гл. секретар на ДСБ Емил Мачиков. Поводът за състоялата се среща в Младежкия дом беше представянето на нова политическа структура. Домакин на събитието беше председателят на ДСБ в града Васил Зашкев.

Новото политическо обединение, което е съставено от  „Да, България”, „Демократи за силна България” и „Зелените” се казва „Демократична България”. Създаването на новата формация в синьо беше официално обявено на 12 април. Обединението има двама съпредседатели – лидерът на ДСБ Атанас Атанасов и лидерът на „Да, България” Христо Христов.  Преговорите за обединението се водят от миналата година. ДСБ и “Да, България” работят заедно от доста време, като заемаха позиции по актуални политически теми заедно с ДЕОС и БЗНС. За момента последните две партии са извън обединението. През март ДСБ даде мандат на председателя си Атанас Атанасов за “създаване на траен политически съюз между ДСБ и “Да, България”, в който да влязат и други партии, а “Да, България” имат такова решение още от февруари.

На последния парламентарен вот политическите формации не успяха да се обединят, за да се явят заедно. ДСБ беше част от „Нова република”, а хората на Христо Иванов бяха част от друго обединение. И двете коалиции останаха под 4-процента. Ето защо председателят на ДСБ Атанасов наблегна, че обединението е повече от наложително. На срещата в Самоков Атанасов подчерта, че разединението не е довело до нищо добро и предложи да не се рови в старите рани, а да се гледа напред. Той определи новото обединение като алтернатива, събираща съмишленици. Това, което той очерта като амбиция е дясното управление да бъде една истинска опозиция на настоящата власт, която да предложи алтернатива за завръщането към евроатлантическия път на България. Присъстващите на срещата имаха възможността да зададат своите въпроси и да участват в дебат по наболелите теми в града и страната.

Tags

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close