Общество

ГБС ще ремонтира сградите на ОУ „Митр. Авксентий Велешки”, Полицията и Общината

Самоков 365

Фирма ГБС спечели обществената поръчка и е избрана за реализацията на проекта, целящ внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградите на ОУ „Митр. Авксентий Велешки”, сградата на Общинска администрация и на полицията. В петък беше подписан договора между възложителя – Община Самоков в лицето на кмета Вл. Георгиев и Борислав Апостолов – директор на ГБС-клон Самоков.
Проектът е на стойност 4 млн. лв., а спечеленото финансиране е по ОП „Региони в растеж”. Кметът Георгиев подчерта, че с оглед дългата зима в Самоков, административните сгради определено имат нужда от внедряване на мерки за енергийна ефективност и ремонт. От своя страна Борислав Апостолов благодари за доверието и подчерта, че ще се постараят да приключат обектите качествено и съгласно предвидения срок. Той е 420 дни, от които 365 са за извършване на строително-ремонтните дейности, а останалите са изготвяне на техническия проект. По думите на Б. Апостолов, изпълнението на дейностите ще осигури заетост на много самоковци.

В трите административни сгради – на Общината, РУ- Самоков и ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” се предвижда внедряване на мерки за енергийна ефективността, в зависимост от предписанията, които са направени след извършеното енергийното обследване. Те включват подмяна на дограма включително и входни врати, саниране, изолация на покрив, ремонт на отоплителните инсталации, подмяна на осветителните тела с енергоспестяващи и др. Изискванията на европейската програма са при реализиране на мерките да се постигне енергоспестяване клас „С” или 60 % ефективност. Изпълнението на мерките ще допринесе за по-високо ниво на енергийната ефективност на сградите и намаляване на разходите за енергия, удължаване на жизнения цикъл и рентабилна експлоатация.

Related Articles

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close