Общество

Галерия „Бисера” огря в светлина преди Коледа

12389191_10205806927553473_9342108_oАнна Манова
В малката и уютна галерия „Бисера” в четвъртък огря в светлини. Поводът беше изложба на осветителни тела, които са продукт на нестандартната мисъл на трима автори – Данаил Кондиков, Ралица Попова и Николай Табаков. Те гостуват със своите произведения по покана на собственика на галерията Ралица Кенанова.
Вечерта беше особено приятна, благодарение на разнообразните лампи, които придадоха една по-специфична и романтична нотка. Идеята на Ралица датира от доста време, тъй като познава авторите лично и е запозната с творчеството им. „Идеята за земя, небе, хартия, глина и тяхното съчетание от доста време си мисля как да го обвържа и направя. И реших защо да не бъде светлина, още повече сега, преди Коледа. Светлината дава уют и топлина, свързва се с домашното огнище”, сподели Ралица.
И тримата творци имат различно виждане, относно темата светлина. Данаил Кондиков е завършил Художествената академия и се изявява като скулптор. Лампите са негово хоби, като се стреми в тях да има вградени природни материали. Ралица Попова пък от своя страна се занимава само с осветителни тела, като в колекцията си от артикули няма еднакви. Често си поставя тема и я следва. Това, което показа тук са лампи с котки. Николай Табаков е нов автор, който е музикант, а изработването на лампи също е само хоби, като той използва телена конструкция, за да изработи нестандартни осветителни тела.
Всеки, който има желание да ги види може да го направи до края на месеца в галерия „Бисера”, намираща се до сградата на общината.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close